DELIJE IZ VIŠEGRADA NAPRAVILE FEŠTU SA BAKLJAMA: Srećan rođendan Republiko Srpska!

Autor:

Sport

08.01.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika Srpska 9. januara slavi rođendan.

DELIJE IZ VIŠEGRADA NAPRAVILE FEŠTU SA BAKLJAMA: Srećan rođendan Republiko Srpska!

Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde iz Višegrada sada već tradicionalno bakljadom i vatrometom čestitali su rođendan Republici Srpskoj!

Delije iz Višegrada, javljaju mediji iz Republike Srpske, okupili su se na mostu Mehmed paše Sokolovića i kod spomenika Palim borcima, te su na na pomenuti način obeležili 9. januar.

Nakon što su zapalili baklje na mostu, gde je na sofi istaknuta kapa srpskih generala, navijači su zatim položili venac na spomenik.

Inače, u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci održana se svečana akademija pod nazivom “Simbol slobode” povodom obeležavanja Dana Republike Srpske.

Patrijarh Porfirije čestitao je rođendan RS i pozdravio okupljene rečima “Mir Božiji - Hristos se rodi”, dodajući da je mir Božiji ono za čim čezne svaki čovek.

Mi dobro znamo da je mir ono za čim čezne i naš narod i pozdrav kojim se pozdravljamo ovih dana pokazuje naše suštinsko opredeljenje za Hrista, istinu i pravdu i ljubav njegovu i da smo čitavim bićem oduvek opredeljeni za suštinski mir - rekao je patrijarh.

Patrijarh je naveo i da je Sveti Stefan koji se proslavlja 9. januara svedok Hristov i da, kako je rekao, taj svetitelj najbolje potvrđuje suštinu našeg poredeljenja za mir.

Navijači će na povratak na Marakanu i aktivnosti na tribinama slične ovoj morati da se načekaju, pošto se sezona u Superligi Srbije nastavlja tek 10. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading