TUGA U REGIONU! Preminuo legendarni fudbaler kojeg je želela Crvena zvezda!

Autor:

Sport

01.01.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt ga je zadesila prvog dana Nove godine.

TUGA U REGIONU! Preminuo legendarni fudbaler kojeg je želela Crvena zvezda!

Foto: Starsport

Iznenada je prvog januarskog dana, ujutru u 73. godini preminuo legendarni fudbaler Hajduka iz Splita Mario Boljat. Rođen u Splitu 1951 godine stigao je kao univerzalac i do dresa reprezentacije Jugoslavije, a bio je jedinstven po tome što je pokrivao gotovo sva mesta na terenu. 

Započeo je karijeru kao golman u RNK Splitu u mlađim kategorijama, a u Hajduku je igrao punih 19 godina i uspeo je da osvoji četiri titule prvaka Jugoslavije i pet nacionalnih kupova tokom sedamdesetih.

Bio je zlatna rezerva u svojoj ekipi, a na kraju je od 1969. do 1979. godine uspeo da upiše 425 utakmica za "bile" i da postigne 22 gola.

Foto: printscreen/Twitter

Mario Boljat

U generaciji sa Ivicom Šurjakom i Juricom Jerkovićem on je bio bitan šraf. Igrao je kao levi i desni bek, štoper, zadnji vezni, krilo, pa čak i kao kreativni vezista. Za reprezentaciju Jugoslavije je 1977. i 1978. godine upisao pet nastupa.

Velikani poput Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba su ga zvali da ih pojača ali on iz svog Hajduka nije hteo, pa je sa 28 godina otišao u Nemačku i zaigrao za Šalke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading