ZVEZDA JE FAVORIT! Duljaj otkrio na koga NE RAČUNA u derbiju!

Autor: P. Z.

Sport

19.12.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Partizana smatra da je njegov tim autsajder u duelu sa največim rivalom.

ZVEZDA JE FAVORIT! Duljaj otkrio na koga NE RAČUNA u derbiju!

Foto: Starsport

Igor Duljaj

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu od 18 časova, u Humskoj, igraju meč odloženog devetog kola Superlige Srbije. Uoči 171. večitog derbija održana je konferencija za medije, na kojoj je svoja očekivanja izneo strateg crno-belih Igor Duljaj.

- Crvena zvezda je igrala Ligu šampiona i dovela je kvalitetne igrače letos. Mi se nismo zanosili ni kada smo imali prednost od šest bodova, oni su bili favoriti. Mojim igračima sam rekao da nemaju nikakav pritisak i da je jedina stvar koju moraju da urade je da daju sve od sebe - započeo je Duljaj.

Pozvao je Duljaj navijače da dođu na u što većem broju na stadion.

Voleo bih da sutra svi uživaju u fudbalskoj predstavi. U oba tima ima kvalitetnih igrača, koji su atraktivni i deca u njima vide svoje idole. Mi smo dužni da njima budemo primer, da se sportski ponašamo, a jasno je da i Partizan i Zvezda imaju igrače koji publiku mogu da dignu na noge.

Određeni broj igrača ima temperaturu, a povređeni Frenk Kanute je jedini koji sigurno neće igrati na derbiju.

Kanute se povredio protiv Radničkog u Nišu i od tada nije sa ekipom. Dvojica igrača od jutros imaju temperaturu, videćemo da li će moći da se oporave. Videćemo posle treninga na koga definitivno mogu da računam. Samo oni maksimalno spremni će izaći na teren.

Republika

Foto: FK Partizan

Frenk Kanute

Grobara neće biti na Jugu stadiona u Humskoj.

Svačiji stav poštujem, tako i navijača. Oni putuju svuda kada Partizan gostuje, dolazili su svuda u velikom broju. Biće sigurno na Istoku i Zapadu navijača, ko god došao, on je dobrodošao. Poštujem svačiji stav i mišljenje - istakao je Duljaj.

Marko Stamenić je izjavio da Partizan ima pomoć sudija ove jeseni, a Osman Bukari da će Zvezda slaviti sa tri gola razlike.

Stamenić je odličan igrač, mlad perspektivan, imaće odličnu karijeru ispred sebe. Ali, ničije stavove i mišljenja neću da komenatiršem. Bukari je malo stariji, ako je rekao da će pobediti sa tri razlike, to je njegovo pravo, sportski i to je legitimno. Nema ljutnje. Dragovića znam još iz Ukrajine, izuzetno ga poštujem, kvalitetan igrač i čovek, u gradu viđam i mladog Mijatovića, razmenimo i po koju reč. Nema potrebe da se diže bilo kakva tenzija, ovo treba da bude sportska priča i da na kraju pružimo ruku jedni drugima.

Partizan je do pre četiri kola imao šest bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, a sada zaostaje na tabeli.

Nije isto kada imate bodovnu prednost ili kada sa minusom ulazite u derbi. Sveta i igrači znaju da nijednog trenutka nismo gledali tabelu, niti smo pričali o rivalima, već smo samo sebe gledali. Od mene ekipa nema pritisak nikakav, samo da budu pošteni prema sebi, da vredno rade i da daju sve od sebe - podvukao je Duljaj.

Uoči 171. večitog derbija, Crvena zvezda je prva na tabeli Superlige sa dva boda više u odnosu na Partizan.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading