POKUŠAVAO SAM DA REKONSTRUIŠEM PAD U GLAVI, ALI NIČEGA SE NE SEĆAM: Golman PSŽ o teškom periodu posle KOME!

Autor:

Sport

15.12.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbitnije je da je sada dobro...

POKUŠAVAO SAM DA REKONSTRUIŠEM PAD U GLAVI, ALI NIČEGA SE NE SEĆAM: Golman PSŽ o teškom periodu posle KOME!

Foto: https://www.profimedia.rs/

Prošlo je već skoro sedam meseci od užasnog incidenta u Malagi. Naime, golman PSŽ, Serhio Riko, odlučio je ove godine u maju da se odmori u domovini nakon što je završena sezona. Naizgled bezazlen dan pretvorio se u košmaran, a ništa nije vodilo ka tome. 

Riko je pozvao svog prijatelja da zajedno odu do Ajamontea kako bi zajedno jahali. U jednom momentu, golman Parižana je pao sa konja i tom prilikom zadobio udarac u vrat nakon kog je ostao bez svesti. Usledio je jedan "horor" period za njegovu porodicu od 26 dana, koliko se Španac nalazio u komi, punih nervoze i iščekivanja, suza i anksioznosti.

Ipak, Riko se nakon skoro mesec dana probudio i tada je usledio momenat olakšanja.

- Kada sam se probudio mislim da su pored mene bile supruga i majka. Ni toga se ne sećam tačno, ali znam da su me za Albu pitali ko je to i kada sam rekao 'moja žena' svima u prostoriji je laknulo - rekao je Španac.

Spavam kao beba i čekam da mi doktor da malo veću slobodu jer se oporavak uspešno odvija i dobro se osećam. Jedva čekam da se vratim svojim nekadašnjim obavezama i ponovo osećam kao fudbaler - izjavio je pozitivni Riko.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Riko u dresu PSŽ

Potom se osvrnuo na događaj, kog se, kako kaže, ne seća uopšte.

- Lekari su mi davali fentanil. Čak i u procesu skidanja sa sedativa ne sećam se mnogo toga. Alba, moja supruga, mi je prepričavala andegdote koje smo imali sa doktorima, medicinskim sestrama i porodicom. Ničega se ne sećam osim da sam stigao u Malagu i da me je prijatelj pokupio kolima. Vozili smo se ka Ajamonteu i sledeće je da sam se probudio u bolnici. Išao sam kasnije nazad na mesto nesreće pokušavajući da rekonstruišem u glavi događaje od toga dana, ali nije pomoglo - dodao je golman Parižana.

Ipak, siguran je u ono najbitnije - da se ništa nije promenilo u odnosu na period pre nesreće.

- I dalje sam isti. Na kraju krajeva, ja sam bio taj koji je najmanje patio jer nisam bio pri svesti. Moja porodica je ta koja je prošla mnogo teže jer je danima gledala osobu koja spava i čekala odgovor na pitanje šta će dalje biti - konstatovao je 30-godišnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading