ENGLEZI ODUŠEVLJENI SPRSKIM STADIONOM: Ovo je jedno od retkih mesta na kojima možete da...

Autor:

Sport

14.12.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu mogli da veruju...

ENGLEZI ODUŠEVLJENI SPRSKIM STADIONOM: Ovo je jedno od retkih mesta na kojima možete da...

Foto: Starsport

Jedan od najpopularnijih britanskih listova, "The Sun", bio je toliko oduševljen stadionom u Beogradu da je odvojio poseban članak samo za njega.

Naime, radi se o domu fudbalera Voždovca, popularnom "krovu". Stadion koji se nalazi na vrhu istoimenog tržnog centra zapanjio je Engleze koji su pratili duel između omladinskih selekcija Crvene zvezde i Mančester sitija.

Stadion koji se nalazi u Zaplanjskoj ulici služi igračima iz redova crveno-belih do 19 godina za ugošćavanje rivala iz Omladinske Lige šampiona.

Republika

Foto: arenasport/printskrin

Susret omladinaca na "krovu"

Oni su ga ovako opisali.

- Postoji nekoliko stadiona na kojima možete da "skoknete" do "Mekdonaldsa" ili "H&M" na poluvremenu, a da stignete da se vratite na početak drugog dela igre. Ali na ovom jedinstvenom terenu možda čak i uspete. Stadion Voždovac se nalazi na VRHU TRŽNOG CENTRA, ali može da primi 5175 navijača. Ispod sebe ima mnogo radnji do kojih možete svratiti. Stadion Voždovca otvoren je 2013. godine i UEFA je odobrila igranje Lige šampiona i Lige Evrope na njemu. To je jedan od retkih stadiona na krovovima u svetu. Slično Totenhemovom i Vembliju, postoje pokretne stepenice koje pomažu navijačima da dođu do sedišta. Ovaj stadion je dom ekipe Voždovca, ali je pozajmljen omladincima Crvene zvezde za Ligu šampiona kako bi pomogao prihodima kluba, stoji, između ostalog, u prilogu engleskog lista.

Utakmica omladinaca Crvene zvezde i Mančester sitija završena je rezultatom 2:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading