SINOĆ POBEDIO U BEOGRADU, DANAS STIGLO NOVO PRIZNANJE: FIFA skratila spisak za NAJBOLJEG trenera za 2023. godinu!

Autor:

Sport

14.12.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ima iznenađenja?

SINOĆ POBEDIO U BEOGRADU, DANAS STIGLO NOVO PRIZNANJE: FIFA skratila spisak za NAJBOLJEG trenera za 2023. godinu!

Foto: Starsport

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da su menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola, selektor reprezentacije Italije Lučano Spaleti i šef stručnog štaba Intera Simone Inzagi finalisti u izboru za trenera godine.

Ovo priznanje se odnosi na najbolje u periodu od 19. decembra 2022. do 20. avgusta ove godine.

Pomenuti treneri imali su izuzetne sezone sa svojim klubovima. Iako je Spaleti sadašnji selektor italijanske reprezentacije, on je nominovan usled uspeha sa Napolijem, odnosno osvojenog Skudeta. U Ligi šampiona je poražen u četvrfinalu od Milana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lučano Spaleti

Kada je u pitanju Pep Gvardiola, ne treba trošiti reči na njegove kvalitete i uspehe. Prošla sezona teško da je mogla biti bolja po Mančester siti, s obzirom na to da su Građani osvojili takozvanu "tripletu" koja uključuje FA Kup, Premijer ligu i Ligu šampiona. Nema sumnje da će Španac biti najveći favorit kada je u pitanju ovo priznanje.

Upravo je titulu evropskog šampiona Pep osvojio protiv Simonea Inzagija u prošlogodišnjem finalu nakvalitetnijeg klupskog takmičenja na starom kontinentu. Italijan je prošle sezone napravio ogroman podvig predvodivši sa klupe Inter u finalu Lige šampiona. Osim toga, Neroazuri su podigli trofej Kupa i Superkupa Italija, dok su sezonu u Seriji A završili na trećem mestu.

Nagrada najboljem treneru biće dodeljena na svečanosti FIFA 15. januara 2024. godine u Cirihu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading