ĐORĐO KJELINI U PENZIJI: Slavni italijanski štoper završio karijeru!

Autor:

Sport

12.12.2023

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki kapiten Juventusa okačio patike o klin

ĐORĐO KJELINI U PENZIJI: Slavni italijanski štoper završio karijeru!

Foto: Tanjug/AP

Đorđo Kjelini

Đorđo Kjelini, 39-godišnji fudbaler na poziciji štopera, rešio je da okači kopačke o klin i ozvaniči kraj karijere. Bivši kapiten Juventusa, čiji je član bio dugih 17 godina, doneo je odluku da se povuče iz profesionalnog fudbala. 

- Klub je bio otvoren sa mnom i dali su mi svu moguću slobodu. Potreban mi je odmor, nakon čega ću doneti konačnu odluku - izjavio je Kjelini posle utakmice finala MLS kupa.

Foto: Tanjug/AP

Đorđo Kjelini u dresu Los Anđelesa

Ipak, vrlo brzo je usledila i konačna odluka, a ona glasi: vreme je da se fudbalu kaže „zbogom“. Ovu informaciju je potvrdio čuveni i pouzdani italijanski novinar, Fabricio Romano na svom X profilu. 

- Legenda Italije Đorđo Kjelini odučio je da se povuče iz fudbala, sa momentalnim efektom. Jedan od najboljih štopera poslednje decenije, čist lider, serijski pobednik, top momak. Srećno u budućnosti, Đorđo - napisao je Romano na društvenim mrežama.

 

 

Kjelini je u svojoj karijeri nosio dresove Livorna, Rome, Fjorentine, Juventusa i pomenutog Los Anđelesa. Ipak ostaće upamćen po svom kapitenskom mandatu u "staroj dami" iz Torina. U crno-belom dresu, Kjelini je istrčao na teren čak 425 puta i postigao 27 golova. 

Od snažnog defanzivnog tria Juventusa, koji su činili Barzalji, Kjelini i Bonući, jedino je ostao aktivan poslednji koji trenutno nastupa za Union iz Berlina. Verovatno je da će uskoro sva trojica postati penzionisane legende kluba iz Torina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading