GVARDIOLA PRED MEČ SA ZVEZDOM: Haland ne može da igra! Ima stres reakciju!

Autor: M. M.

Sport

10.12.2023

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za trenera Mančester sitija.

GVARDIOLA PRED MEČ SA ZVEZDOM: Haland ne može da igra! Ima stres reakciju!

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland slavi gol protiv Lajpciga (7:0)

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Luton posle preokreta u Premijer ligi, a trener Pep Gvardiola na konferenciji za medije nakon meča govorio je o izostanku prvog napadača Erlinga Halanda.

Norveške gol-mašine po svemu sudeći neće biti ni u Beogradu, u meču šestog kola G grupe u kojoj "građani" gostuju Crvenoj zvezdi na Marakani. Duel bivšeg i sadašnjeg prvaka Evrope na programu je u sredu od 18.45.

- Ima stres reakciju kosti u svom stopalu i posle prošle utakmice je to osetio. On ne može da igra. Ne znam koliko dugo će pauzirati. Nedelja za nedeljom, dan za danom, videćemo šta će da se desi - rekao je Gvardiola.

Holan je povredu osetio posle poraza Sitija od Aston Vile (1:0) na Vila parku i ona može da se pogorša ako Norvežanin isforsira povratak.

Nalazi se u opasnosti od stres frakture stopala, što bi ga na duži period odvojilo od terena. Do ovakvih povreda dolazi kada mišići pod opterećenjem i umorom zbog prekomerne upotrebe ne mogu više da apsorbuju šok ili stres udara koji se ponavlja, pa se taj udar prenosi na obližnju kost.

Karakteristične su za stopala, jer se ovaj deo tela stalno nalazi pod opterećenjem kao što je skakanje ili trčanje.

"Građani" su osvojili maksimalnih 15 bodova u grupi G i nalaze se ispred Lajpciga koji je osvojio devet, odnosno Jang Bojsa sa četiri. Upravo je klub iz Berna nedavno pobedio Zvezdu na svom terenu i obezbedio plasman u nokaut-fazu Lige Evrope na proleće. Crveno-beli su poslednji sa jednim osvojenim bodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading