GRCI DONELI VAŽNU ODLUKU! Poznata SUDBINA uhapšenih Hrvata!

Autor:

Sport

10.12.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemili incident desio se uoči meča kvalifiakcija za Ligu šampiona između AEK i Dinama iz Zagreba, u predgrađu Atine.

GRCI DONELI VAŽNU ODLUKU! Poznata SUDBINA uhapšenih Hrvata!

Foto: Tanjug/AP

Navijači Dinama iz Zagreba

Grčke vlasti donele su odluku da 30 navijača Dinama, od stotinak letos uhapšenih, oslobode iz zatvora, pa su oni danas deportovani iz zemlje Helena, sa zabranom ulaska u tu zemlju.

Članovi Bed blu bojsa su u istražnom zatvoru proveli četiri meseca i dva dana bez jednog jedinog dokaza da su učestvovali u ubistvu navijača AEK Mihalisa Kacurisa uoči utakmice koja je trebala da se odigra 7. avgusta. Svim izgrednicima je izrečena novčana kazna od hiljadu evra.

Istražni sudija ovu odluku objasnio je „nepostojanjem dokaza da su ti ljudi izvršili ubistvo“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

slika ubijenog Mihalisa Kacurisa ispred Opap arene

Iako je istraga u međuvremenu vodila ka tome da je smrtonosni ubod 29-godišnjem Mihalisu Kacurisu zadao navijač Panatinaikosa, a kasnije došlo do dokaza koji upućuju da je nesrećnog mladića ubio jedan od navijača žuto-crnih u haosu koji je nastao na ulicama atinske prestonice.

Trenutno je 70 navijača iz Hrvatske i dalje je u zatvoru i čeka sledeću priliku da bude oslobođeno. Protiv njih je podignuta optužnica za izazivanje nasilja i nanošenje telesnih povreda.

Hrvatska javnost pozdravila je ovu odluku grčkih vlasti, ali zahteva i da ostali navijači pripadnici grupe „Bed blu bojs“, koji broje 124. dan u zatvoru, budu oslobođeni momentalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading