SRBIJA IH JE OSTAVILA BEZ PLASMANA NA EURO! Crnogorci TRAŽE selektora! Glavni kandidati su bivši treneri VEČITIH!

Autor:

Sport

10.12.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opciji je nekoliko proverenih imena.

SRBIJA IH JE OSTAVILA BEZ PLASMANA NA EURO! Crnogorci TRAŽE selektora! Glavni kandidati su bivši treneri VEČITIH!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ostala je nedavno bez selektora, pošto je Miodrag Radulović posle neuspeha u kvalifikacijama za EURO 2024 odlučio da ne produži ugovor sa "hrabrim sokolovima".

Tako je klupa ostala upražnjena, pa prvi čovek crnogorskog fudbala Dejan Savićević uveliko traga za Radulovićevim naslednikom, a kako prenose "Vijesti", najozbiljniji kandidati su bivši treneri Crvene zvezde i Partizana - Miodrag Božović, odnosno, Slaviša Jokanović.

Kao velika želja legendarnog "Genija" pominje se trofejni stručnjak Jokanović kome je poslednji klub bio moskovski Dinamo, a proslavio se rezultatima u Fulamu i Votfordu koje je uvodio u Premijer ligu, dok je sa Makabijem iz Tel Aviva izborio plasman u Ligu šampiona.

Foto: Tanjug/AP

Slaviša Jokanović

Ipak, kamen spoticanja u dovođenju Jokanovića bila bi velika plata koju bi nekadašnji igrač i trener Partizana tražio FSCG.

U konkurenciji je i "Grof" Božović, nekadašnji šef struke Crvene zvezde, koji je trenirao brojne klubove. Nema angažman od 2021. kada je predvodio Arsenal iz Tule.

Republika

Foto: TV Arenasport/Printscreen

Miodrag Božović

Sledeća opcija je Gordan Petrić, bivši trener Partizana, a kao problem bi mogao da se javi manjak trenerskog iskustva.

Foto: Starsport

Gordan Petrić

Još jedno ime sa malo iskustva koje se pominje je Mirko Vučinić, proslavljeni napadač Rome i Juventusa. "Vijesti" još navode da su na spisku imena: Željko Petrović, Nebojša Jovanović, Milorad Peković…

Podsetimo, Crna Gora je ostala bez plasmana na EP, jer je u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta zauzela treće mesto iza Mađarske i Srbije, koje su se plasirale u Nemačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading