PARTIZAN PROMAŠIVAO, PA STREPEO! Zahid skratio MUKE, Vojvodina ISPUSTILA novu senzaciju u Humskoj! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.12.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu rezultatom 3:1 (0:0) u 17. kolu Superlige Srbije.

PARTIZAN PROMAŠIVAO, PA STREPEO! Zahid skratio MUKE, Vojvodina ISPUSTILA novu senzaciju u Humskoj! (VIDEO)

Foto: Starsport

Ne može bez drame u Humskoj! Crno-beli su ponovo morali da prođu golgotu, kako bi se iskupili za prošlonedeljnu bruku u meču sa TSC, dok je i Vojvodina mogla da odnese slađi deo „kolača“ sa stadiona Partizana.

Što nije, „krivac“ je Gajas Zahid koji je golom u samom finišu meča postao junak navijača „parnog valjka“, skrativši muke svim pristalicama crno-bele boje, da bi trijumf potvrdio Mateus Saldanja golom iz penala u dubokoj nadoknadi vremena za konačnih 3:1.

Izgledalo je da će Novosađani istrajati u nameri i neporaženi napustiti teren u Humskoj, međutim, iskusni ofanzivac se najbolje snašao u samom finišu utakmice i izrastao u junaka nove pobede.

FK Partizan - FK Vojvodina 3:1 (0:0)

STRELAC: Kanute 53, Zahid 88, Saldanja p 90. - Nikolić 66. SUDIJA: Miloš Milanović. Žuti kartoni: Kanute, Natho, Belić - Milosavljević.

Partizan: Jovanović – Stojković (76. Filipović), Ilić, Saničanin, Antić – Belić, Kanute (60. Menig) – Kalulu, Zahid, Natho (76. Baždar) – Saldanja.

Vojvodina: Carević – Crnomarković, Giorbelidze, Ivanović (57. Radulović), Lazarević – Malbašić (46. Kempbel), Milosavljević, Nikolić, Rosić – Zukić, Vukanović.

 

Standings provided by Sofascore

 

Na prvu ozbiljnu priliku čekalo se do 22. minuta kada je posle solo prodora Kalulua lopta došla Zahidu, ovaj je odmah prosledio Antiću, usledio je centaršut ponovo prema Kaluluu, koji je, međutim, zakasnio sa utrčavanjem i šansa je propala.

Do odlaska na odmor mogao je da se proslavi i Saldanja, čiji je udarac 15 minuta kasnije odbranio golman Carević, da bi samo 120 sekundi potom Kalulu zaresao mrežu, ali sa spoljne strane. Pažnju je zavredeo i pokušaj Kanutea u sudijskoj nadoknadi vremena, kada se Carević ponovo istakao i sprečio da mu se mreža zatrese.

Foto: Starsport

 

Krenuo je Partizan agresivnije u drugom poluvremenu i to mu se isplatilo već na startu drugog dela. Iako je Vojvodina bila opasnija ulaskom Kempbela koji je imao nekoliko prilika, vođstvo Duljajevom timu doneo je Frank Kanute, svojim prvim golom u crno-belom dresu.

Igrao se 53. minut kada je Zahid uposlio Natha, Izraelac je pokušao da uhvati volej, lopta se odbila Kanuteu koji je ne časeći časa „opalio“ sa 15 metara i preciznim udarcem konačno savladao nemoćnog Carevića – 1:0.

Žaliće Mateus Saldanja za propuštenim zicerom iz 65. minuta, kada je izašao pred Carevića i umesto da ga pita na koju će mu stranu dati gol, uspeo je da pogodi golmana Vojvodine, posle čega su se gosti odbranili.

Kako to obično biva, kazna je stigla već u narednom napadu. Brutalno je Uroš Nikolić izrekao „vaspitnu meru“ Duljajevom timu, pošto je nakon ubačene lopte sjajnim potezom i udarcem glavom naterao Jovanovića na kapitulaciju – 1:1.

Republika

Foto: Starsport

 

Kada se činilo da će se meč završiti nerešeno, na scenu je stupio Gajad Zahid i iskoristio nesmotrenost u odbrani Vojvodine, pa je iz gužve u šesnaestercu uspeo da zatrese mrežu i donese novu pobedu crno-belima koji nastavljaju šampionsku trku sa večitim rivalom Crvenom zvezdom.

Tačku na trijumf stavio je u dubokoj sudijskoj nadoknadi Mateus Saldanja golom s "bele tačke", postavivši konačnih 3:1.

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice.

90+7. minut - GOOL!! Saldanja sigurno realizuje najstrožu kaznu - 3:1.

90+4. minut - PENAL za Partizan! Šansa za Mateusa Saldanju, koga je oborio Giorbelidze u šesnaestercu.

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

88. minut - GOOOOOL!!! Gajad Zahid je strelac, Partizan vodi, pogodio je iz velike gužve - 2:1.

85. minut - Ništa se posebno ne dešava na terenu, vodi se borba za svaku loptu daleko od oba gola.

Foto: Starsport

 

81. minut - Dobar pokušaj Saničanina, glavom je šutirao pored Zukića, ali je Carević odlično intervenisao. Partizan je dobio korner, posle kojeg je Ilić faulirao Rosića.

76. minut - Duljaj pravi dvostruku promenu. Umesto Stojkovića ulazi Filipović, Baždar je zamenio Natha. Sve karte baca na napad trener Partizana.

72. minut - Nova polušansa za Vojvodinu, tukao je bivši igrač Zvezde Aleksa Vukanović u kaznenom prostoru, međutim, Jovanović nije morao da interveniše.

66. minut - GOOL!!!! Vojvodina je izjednačila preko Uroša Nikolića koji je glavom savladao Aleksandra Jovanovića, na centaršut Zukića i šokirao igrače Partizana, posle promašenog zicera - 1:1.

65. minut - Kakav "zicer" za Mateusa Saldanju, iako je dao ove sezone 10 golova, sada se obrukao: istrčao je pred Carevića i mogao da ga pita gde da šutira, ali je pogodio golmana Vojvodine i šansa je propala!

63. minut - Sjajno je Saldanja "žmureći" pronašao Kalulua, koji je zaobišao Carevića, a onda opet pogodio spoljni deo mreže.

60. minut - Strelca jedinog gola Frenka Kanutea menja Kvinsi Menig. Ne želi Duljaj da rizikuje, jer Kanute ima žuti karton.

55. minut - Šut Kempbela odbranio je Jovanović. Još jednom je pokušao Norman Kempbel i ponovo preko prečke.

53. minut - GOOOL! Vodi Partizan golom Frenka Kanutea, njegov prvenac u crno-belom dresu. Šutirao je Natho, lopta se odbila Kanuteu koji je silovito šutnuo sa nekih 15 metara i zatresao mrežu Carevića - 1:0!

50. minut - Prvi udarac Vojvodine ka Jovanoviću poslao je Kempbel, ali daleko pored gola. Neoprezan je bio Ilić, kome je Vukanović "ukrao" loptu i poslao je ka rezervisti Novosađana, koji nije bio precizan u završnici.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme meča Partizan-Vojvodina.

Izmena kod gostiju, Kembel je zamenio Filipa Malbašića.

Foto: Starsport

 

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u Humskoj, bez golova.

45.minut- Kanute je šutirao snažno iz daljine, ponovo brani Carević.

39.minut - Kalulu je šutirao opasno i pogodio spoljni deo mreže. Možda je bilo bolje da je proigrao Saldanju koji je bio sam na drugoj stativi.

37. minut - Saldanja je opasno šutirao iz okreta, ali siguran Carević. Korner za Partizan. Na kraju se odbranila Vojvodina.

Republika

Foto: star sport

Lazar Carević

 

35.minut- Partizan je nešto konkretniji, napada preko Kalulua, ali bez realizacije. Nula je i dalje u Humskoj.

22.minut - Sevnula je kontra Partizana, Kalulu je vukao loptu 40 metara, prosledio je Zahidu koji je proigrao Antića. Bek Partizana ubacio je u šesnaesterac, ali je Kalulu ostamo kratak. Najbolja prilika na meču.

17.minut - Novi udarac iz ugla za Partizan. Antić je odigrao kratko za Natha, a ovaj odigrao do Belića koji je izgubio loptu. Dosadna utakmica na stadionu Partizana, bez prave šanse, igra se prvenstveno na sredini terena .

12.minut - Prvi korner za Partizan. Antić je centrirao, ali su defanzivci Vojvodine otklonili opasnost.

5. minut - Početno omeravanje snaga. Igra se na sredini terena, bez prilika na početku.

Počela je utakmica u Humskoj.

Na zagrevanju se povredio Svetozar Marković i neće biti u mogućnosti da pomogne svom timu, tako da će Partizan morati bez kapitena.

U derbiju 17. kola Mozzartbet Superlige Srbije na stadionu u Humskoj sastaju se Partizan i Vojvodina (15.30).

Crno-beli meč dočekuju kao lideri šampionata sa 40 bodova, tri više u odnosu na Crvenu zvezdu, ali i nakon debakla koji su doživeli od TSC-a na svom stadionu (0:4).

Vojvodina je trenutno na 6. poziciji na tabeli, sa 22 osvojena boda.

U prethodnom kolu bolja od "lala" bila je upravo Crvena zvezda (1:2), a poslednji trijumf ostvaren je 12. novembra u Bačkoj Topoli protiv TSC (2:1).

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading