NORVEŠKA MAŠINA ZA GOLOVE NE STAJE! Haland ponovo RUŠI sve moguće REKORDE

Autor:

Sport

29.11.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Mančestera postigao je 40 golova na 35 utakmica

NORVEŠKA MAŠINA ZA GOLOVE NE STAJE! Haland ponovo RUŠI sve moguće REKORDE

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Erling Haland nastavlja da ruši rekorde, kako u premijer ligi, tako i u Ligi šampiona. Novo umeće on je pokazao i na meču protiv Lajpciga u petom kolu elitnog takmičenja. On je tako nastavio da niže rekorde, odnosno da beleži skor od skoro dva gola po meču. On je pogodio mrežu Lajpciga i najavio preokret u duelu koji je odigran u Mančesteru. 

On je ovim golom oborio još jedan rekord u najjačem klupskom takmičenju na planeti. Postao je igrač koji je u najmanje mečeva stigao do brojke od 40 pogodaka u Ligi šampiona. Norveškoj "mašini za golove" do te brojke trebalo je samo 35 mečeva.

Iza njega su ostali Rud Van Nistelroj (45/40), Kilijan Mbape (59/40), Lionel Mesi (61/40) i Robert Levandovski (61/40).

Drži Haland još neka zapažena ostvarenja u UEFA Ligi šampiona. On je najmlađi jgolgeter Lige šampiona (20 godina, 231 dan), sa 10 pogodaka u sezoni 2020/21. 

Takođe i najmlađi strelac het-trika na debiju u Ligi šampiona, za Salcburg protiv Genka 17. septembra 2019.

Uz Mesija i Luiza Adrijana postigao je pet golova na jednom meču elitnom takmičenju, to je bilo protiv Lajpciga kada je Siti slavio sa 7:0. Pored toga ima i najveći prosek golova po meču na Ligi šampiona 1,14: 35 mečeva - 40 golova

 

Prošlu sezonu Erling Haland je obeležio sa 52 pogotka na 53 meča, osvojio je UEFA Ligu šampiona, Premijer ligu i FA Kup Engleske.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading