POSLE HAOSA U BRAZILU! Oglasio se Leo Mesi! Kapiten Argentine ZAGRMEO kao nikada! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je Brazil na Marakani rezultatom 1:0 (1:0).

POSLE HAOSA U BRAZILU! Oglasio se Leo Mesi! Kapiten Argentine ZAGRMEO kao nikada! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Po mnogima jedno od najvećih fudbalskih rivalstava na planeti vlada između Brazila i Argentine završeno je pobedom svetskih šampiona na Marakani, uz scene tuče koje su obišle planetu.

Gol odluke postigao je defanzivac Nikolas Otamendi u 63. minutu, nanevši "kariokama" prvi put u istoriji treći uzastopni poraz u kvalifikacijama!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Međutim, haos i tuče koje su prethodile utakmici stavile su fudbal u drugi plan. Utakmica je kasnila pola sata zbog tuče navijača i policije na tribinama.

Kapiten "gaučosa" i najbolji igrač sveta Lionel Mesi je zbog situacije odlučio da povuče ekipu u svlačionicu, a navodno je da je jedan od učesnika incidenta bio i kontroverzni golman Emilijano Martinez koji je u tuči dobio i šamar od policajca!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

- Teško nam je ovo palo. Videli smo kako tuku ljude palicama. Na tribinama su bile i porodice igrača. Povukli smo se u svlačionicu jer smo želeli da smirimo situaciju. Nismo puno mogli da napravimo. Gledali smo kako udaraju ljude, guraju ih. Moglo je da dođe do tragedije. Igrači su se pitali kako su im porodice, kako su ljudi na tribinama - rekao je Mesi posle utakmice i dodao:

- Više ste usresređeni na ljude, nego na utakmicu. Ona je pala u drugi plan i u tom trenutku bila je manje bitna - istakao je najbolji fudbaler sveta, Lionel Mesi.

Argentina se ovom pobedom učvrstila na liderskoj poziciji s 15 bodova, dok je Brazil ostao šesti sa samo sedam poena i ugroženo mu je mesto na Mundijalu 2026. godine, ako nastavi s ovakvim rezultatima.

Foto: Tanjug/AP

 

U ostalim mečevima, Urugvaj je pobedio Boliviju 3:0, zahvaljujući dvostrukom strelcu Darvinu Nunjezu, dok je Kolumbija golom Borea s "bele tačke" savlada Paragvaj 1:0.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

REZULTATI, 6. kolo:

Brazil – Argentina 0:1 (0:0)

/Otamendi 63./

Ekvador – Čile 1:0 (1:0)

/Mena 21./

Paragvaj – Kolumbija 0:1 (0:1)

/Bore penal 11./

Urugvaj – Bolivija 3:0 (2:0)

/Njunjez 15, 71, autogol Viljarmil 39/

Peru – Venecuela 1:1 (1:1)

/Jotun 17. – Savarino 54./

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading