"ORLIĆI" SE VRATILI NA POBEDNIČKI KOLOSEK! Srbija pred Piksijevim očima LAKO slomila otpor Luksemburga!

Autor:

Sport

21.11.2023

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Luksemburga rezultatom 2:0 (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"ORLIĆI" SE VRATILI NA POBEDNIČKI KOLOSEK! Srbija pred Piksijevim očima LAKO slomila otpor Luksemburga!

Foto: fss.rs

Izabranici selektora Ljubinka Drulovića brzo su preboleli poraz od Engleske (0:3) pre tri dana i u Gornjem Milanovcu savladali Luksemburžane, golovima Petra Ratkova i Vladimira Lučića, čime su ostali u trci za osvajanje drugog mesta u Grupi F.

Bio je to drugi uspeh za mladu srpsku reprezentaciju, koju je u ovom meču gledao i selektor A tima Dragan Stojković Piksi, posle nedeljnog plasmana na šampionat Evrope u Nemačkoj i remija sa Bugarskom. Prethodno su Drulovićevi puleni savladali Azerbejdžan i Severnu Irsku, a ovaj trijumf je došao nakon ubedljivih neuspeha u okršajima s Engleskom (0:3, 1:9).

Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, kada su napadač Salcburga i vezista Crvene zvezde u razmaku od samo 15 minuta, srušili "bunker" gostiju i upisali deveti bod za "orliće" u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Republika

Foto: Printscreen/TV Arena sport

Selektor Srbije Dragan Stojković gledao je meč "orlića" 

Srbija je povela u 13. minutu golom Ratkova, koji je u punom trku izašao pred golmana Luksemburžana, koji je prilikom uklizavanja napucao špica "orlića", pa je lopta završila u mreži gostiju za - 1:0.

Samo 15 minuta kasnije, Eldin Latik je ponovo bio savladan, ali sa "bele tačke". Fauliran je Ratkov u šesnaestercu od strane Souze i sudija je pokazao na najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo kapiten Srbije, Vladimir Lučić i preciznim udarcem s 11 metara udvostručio prednost "orlića".

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

 

Standings provided by Sofascore

 

"Orlići" sada imaju devet bodova iz pet utakmica i izjednačeni su na drugom mestu sa Engleskom, koja ima utakmicu manje i svoj meč će odigrati u utorak uveče protiv Severne Irske. 

Lider je Ukrajina sa pet pobeda iz isto toliko odigranih mečeva, pa Srbija može da se nada drugom mestu uz perfektnu igru do kraja kvalifikacija i eventualnom kiksu Engleza. Međutim, ni to ne garantuje plasman na EURO, obzirom da dalje ide polovina drugoplasiranih selekcija, preciznije pet najboljih sa druge pozicije.

Sledeće izazove u kvalifikacijama za EP, Srbija igra protiv Luksemburga u gostima i Severne Irske kod kuće, 22. i 26. marta.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading