ŠAMPION SE PROVUKAO! Poznato još ŠEST učesnika Evropskog prvenstva! Ovo su potencijalni RIVALI Srbije! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.11.2023

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijani preživeli gostovanje Ukrajini.

ŠAMPION SE PROVUKAO! Poznato još ŠEST učesnika Evropskog prvenstva! Ovo su potencijalni RIVALI Srbije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Posle večerašnjih mečeva, srpska selekcija saznala je nove potencijalne "mine", pred žreb za šampionat Starog kontinenta koji se održava 2. decembra u Hamburgu, a na kome će biti i izabranici Dragana Stojkovića Piksija. Učešće na EP obezbedili su: Engleska, Italija, Albanija, Češka, Danska i Slovenija.

Aktuelni evropski prvak selekcija Italije preživela je "pakao" Baj arene u Leverkuzenu, gde ih je u okviru C grupe dočekala Ukrajina zbog rata u ovoj državi, pa su "azuri" remijem ipak uspeli da se domognu završnog turnira na Evropskom prvenstvu 2024.

Upravo je taj bod i bio neophodan Italijanima, kako bi zaigrali u Nemačkoj naredne godine, a do njega su došli posle velike borbe na terenu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Do poluvremena su Kijeza i Frateli mogli da donesu vođstvo "azurima", ali su bili neprecizni u završnici. Ukrajina je najbolju priliku imala preko Mudrika u drugom delu, kada se istakao Donaruma i odbranio pokušaj veziste Čelsija.

U sudijskoj nadoknadi tražili su Ukrajinci penal, međutim, nije bilo ni reakcije iz VAR sobe, pa su remijem se oprostili od EP 2024.

Engleska je potvrdila prvo mesto u istoj grupi remiziravši protiv Severne Makedonije (1:1). Vođstvo Makedoncima doneo je Bardi u 41. minutu, pošto je najpre promašio penal, pa odbitak pretvorio u vođstvo naših komšija 1:0. Konačnan rezultat postavio je Hari Kejn u 59. minutu, posle asistencije Fila Fodena.

Prethodno je Englezima početkom drugog poluvremena poništen gol, jer se Džek Griliš u 47. minutu nalazio u ofsajdu.

Foto: Tanjug/AP

 

"Gordi Albion" je takmičenje završio kao prvi sa 19 bodova, Italija je druga s 14, koliko ima i trećeplasirana Ukrajina, koja je zbog lošijeg međusobnog skora ostala bez Evropskog prvenstva.

 

Standings provided by Sofascore

 

U Grupi E, od ranije se znalo da će se Albanija i Češka u Nemačku, samo je bilo pitanje ko sa kojeg mesta. Albanci su razočarali protiv Farskih Ostrva remiziravši 0:0, ali su ostali ispred "knedlički" koje su sa 3:0 (1:0) savladali kod kuće Moldaviju.

 

Standings provided by Sofascore

 

Uprkos iznenađujućem porazu od Sevrne Irske u Belfastu (2:0), selekcija Danske je kao prva iz Grupe I prošla na EP, dok je u direktnom duelu Slovenija pobedila Kazahstan s 2:1 i plasirala se na Završni turnir.

Vođstvo Slovencima doneo je Šeško iz penala (41.), da bi izjednačio Orazov sedam minuta kasnije. Pobedu domaćinu i odlazak na EP doneo je Verbič u 86. minutu, na asistenciju Stojanovića.

Standings provided by Sofascore

Danska i Slovenija su završili trku s istim brojem bodova (22), ali su Skandinavci prvoplasirani zbog boljeg međusobnog duela. Kazahstan je nikad bio bliži da ode na neko veliko takmičenje, međutim, poraz od Slovenaca koštao ih je istorijskog uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading