VREMEPLOV: Evo ŠTA se SVE dogodilo od POSLEDNJEG PLASMANA Srbije na EP!

Autor:

Sport

20.11.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki sadašnji reprezentativci nisu još bili ni rođeni.

VREMEPLOV: Evo ŠTA se SVE dogodilo od POSLEDNJEG PLASMANA Srbije na EP!

Foto: Pixabay.com

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 2000. godine, pošto je u Leskovcu u poslednjem kolu grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Mnoge generacije rođene su, i odrasle, bez da vide Srbiju na Euru.

Evropsko prvenstvo 2000. godine održavalo se u Holandiji i Belgiji, a naš predstavnik bila je Jugoslavija, koju su tada činile Srbija i Crna Gora.

"Plavi dres" nosili su Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Ljubinko Drulović, Predrag Mijatović, Savo Milošević, Dejan Stanković, Ivica Kralj, Miroslav Đukić, Albert Nađ, Mateja Kežman,a kapiten je bio aktuelni selektor reprezentacije Srbije - Dragan Stojković Piksi.

Republika

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi

 

Nije se Jugoslavija proslavila na kontinentalnoj smotri, prošli su grupu u konkurenciji Norveške i Španije, a onda su poraženi od Holandije rezultatom 6:1.

Patrik Klajvert postigao je dva gola za "oranje", a danas je recimo njegov sin Džastin profesionalni fudbaler i igra za Bornmut.

Mnogi od asova iz selekcije "orlova" postali su treneri: Dragan Stojković Piksi, Savo Milošević, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Dejan Stanković, Ljubinko Drulović.

Napustio nas je Siniša Mihajlović, a njegova smrt ostavila je nenadoknadivu prazninu.

Republika

Foto: Republika.rs

Siniša Mihajlović

 

Od poslednjeg plasmana na EP raspala se i država, a sportisti Srbije ređali su zavidne uspehe.

Košarkaši su bili Svetski šampioni, vaterpolisti i odbojkašice svetski, evropski i olimpijski pobednici, Novak Đoković  osvojio je 98 titula, od toga 24 gren slem turnira, a svi sportski uspesi ne mogu se nabrojati.

 

VREMEPLOV OD 2000.

- Internet je 2000. godine bio privilegija bogatih i funkcionisao je jako sporo.

 -Nijedna od aktuelnih društvenih mreža, kao što su Fejsbuk, Tviter, Instagram, Tiktok nisu postojale, kao ni Jutjub.

- Britni Spirs bila je na vrhuncu popularnosti kao tinejdž zvezda.

- Nisu postojali "smartfoni".

- Šekil O'Nil i Los Anđeles Lejkersi osvojili su titulu u NBA ligi, a Majkl Džordan još uvek se nije prvi put "vratio iz penzije"

- Reprezentativci Srbije Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Ivan Ilić i Lazar Samardžić nisu bili rođeni, dok je Dušan Vlahović imao pet meseci.

- Nije postojao Evro, koristila se "Nemačka marka".

- Deca rođena 2000. godine danas završavaju fakultet.

Primera je mnogo, a zaključak samo jedan. Srbija je predugo čekala na plasman. Vreme je da izabranici Dragana Stojkovića obraduju naciju i na Evropskom prvenstvu dokažu da su "pravi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading