KVALIFIKACIJE ZA EP: Slovaci preokrenuli u susedstvu, goleada u Škotskoj

Autor:

Sport

19.11.2023

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su mečevi osmog kola.

KVALIFIKACIJE ZA EP: Slovaci preokrenuli u susedstvu, goleada u Škotskoj

Foto: prinskrin

Savo Milošević - selektor BiH

Privode se kraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u nedelju se pratio rasplet i poslednji mečevi u nekoliko grupa.

U osmoj rundi F grupe, Švedska je u meču bez rezultatskog značaja savladala na svom terenu Estoniju i zauzela treće mesto. Belgijanci su slavljem protiv Azerbejdžana overili  plasman dalje sa prvog mesta - 5:0, a zajedno s njima u Nemačku putuje i selekcija Austrije, koja je završila s bodom manje na drugom mestu. 

Bosna i Hercegovina nije mogla više protiv Slovačke, osim da povede, pa je konačan rezultat bio 2:1 za goste koji zajedno sa prvoplasiranim Portugalom idu na EVRO. Luksemburg je pobedio Lihtenštajn sa 0:1 i završio kao treći, ispred Bosanaca i Lihtenštajna u J grupi.

Nije bilo dileme ni u A grupi. Reprezentacija Španije pobedila je Gruziju sa 3:1 i okončala kvalifikacije za prvom mestu. Na kontinentalnu smotru fudbala našla se i selekcija Škotske, koja je u poslednjem kolu i goleadi remizirala sa trećeplasiranom Norveškom (3:3). Slede Gruzija i poslednji Kipar.

Prethodno su, kao što verovatno znate, fudbaleri Srbije remizirali s Bugarskom (2:2) i otišli na Evropsko prvenstvo, dok su Mađari trijumfom nad Crnom Gorom posle preokreta (3:1) zacementirali lidersku poziciju u našoj G grupi. Crnogorski fudbaleri su treći, Litvanci treći, a Bugari četvrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading