PIKSI NAJAVIO ISTORIJSKI MEČ I ODLAZAK NA EURO! Selektor "orlova" OTKRIO da li Bugare napada sa Mitrovićem i Vlahovićem u špicu!

Autor:

Sport

18.11.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju uoči najvažnijeg meča u kvalifikacijama za EP.

PIKSI NAJAVIO ISTORIJSKI MEČ I ODLAZAK NA EURO! Selektor "orlova" OTKRIO da li Bugare napada sa Mitrovićem i Vlahovićem u špicu!

Foto: Tanjug

Tokom obraćanja javnosti, selektor je istakao da ne sme da dođe do opuštanja nijednog trenutka pred nedeljni duel, kao i da igrači ne smeju da razmišljaju po principu "lako ćemo".

Na pitanje da li će početi sa jednim ili dvojicom napadač utakmicu sa Bugraskom, selektor Stojković je najavio da će to učiniti na dan okršaja.

Okupljenima su se na konferenciji obratili selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten "orlova" i član Fenerbahčea Dušan Tadić.

Kako je tekla konferencija pročitajte u nastavku teksta.

TOK KONFERENCIJE:

16.30 - Na konferenciji su selektor Stojković i kapiten Dušan Tadić.

Da li će Srbija početi sa dva špica?

- To ne mogu da kažem sad. Mi smo negde opredeljeni ka ofanzivnom fudbalu, ja ga volim i tako je to. Ovo je utakmica gde greške moraju da budu svedene na minimum, da ne dozvolite protivniku da ga čašćavate. S druge strane, šanse koje budemo kreirali da bar jednu krunišemo golom. Ubeđen sam da će tako i biti. Tako da nema tu filozofije ili tajni, znamo šta nas čeka i šta treba da radimo. To ćemo i da uradimo, da odvedemo Srbiju na EP, Bugarskoj ćemo poželeti sreću u nekim narednim kvalifikacijama. Ovu šansu Srbija ne želi da propusti, tako se namestilo. Što se tiče jedan napadač, dva ili tri, to je neka druga stvar. Ako igrate s jednim ne znači da ćete biti defanzivni, kao ni sa dva da ćete biti ofanzivni. Sve je to stvar taktičkih zamisli kako će to igrači da sprovedu na terenu. Sutra na njima je da upale motore i pod punim gasom je završe - kategoričan je selektor Dragan Stojković Piksi.

Foto: Tanjug

 

- Nismo dugo igrali utakmicu van Beograda, poslednji put mislim u Jagodini i Novom Sadu, bila je lepa atmosfera. Očekujem i sutra, ne toliko publike koliko dece, to će nas posebno motivisati - naglašava Tadić.

Potom je usledilo pitanje za selektora kako gleda na to da će na tribini u nedelju biti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Cela Srbija očekuje da trijumfalno završimo kvalifikacije, samim tim i predsednik države. On je delom omogućio da dođe do ovog stadiona, ako nemate tu političku podršku, možete da maštate o 100 Marakana, ali ih neće dobiti. Drago mi je ako dođe sutra, biće veliki navijač Srbije - rekao je Stojković o pitanju da će na tribinama biti i predsednik Vučić. 

Šta je glavni adut našeg tima?

- Timska igra, što smo radili do sada, to je fokus uvek bio na tom kolektivu i timskom duhu. Svako je u ulozi da pruži maksimum, bez samoisticanja, jer fudbal je kolektivna igra. Kolektivna snaga mora da krasi Srbiju i da sutra pokaže odlike i te karakteristike. Oni su se mnogo puta žrtvovali, trudili, borili, trčali i na kraju imali uspeha, ne očekujem da sutra bude drugačije. Bitno je da kao tim delujete na terenu i van njega. Ovo iskustvo od tri godine mi je bilo, i dalje mi je, da radim s ovim momcima, svaki trener bi poželeo jednu takvu atmosferu - kaže Piksi.

- Slažem se sa selektorom, to je snaga svih nas, timska igra i zajedništvo nas je krasilo. Zato smo se i plasirali na SP, nadam se da ćemo i sada na Evropsko. Ove stvari su mnogo bitnije i fokusirani smo samo na to - dodaje Dušan Tadić.

Republika

Foto: Tanjug

 

Ovo je četvrti kvalifikacioni ciklus da poslednja utakmica rešava, koliko je ova situacija drugačija i koliko znači iskustvo? - pitanje za Tadića.

- Žao nam je što sve rešavamo u poslednjem kolu, ali mislim da bi svi pristali al da se kvalifikujemo. Najbitnije da se plasiramo, sve ćemo učiniti da to ostvarimo - kaže Tadić.

Probudićete se u rodnom gradu, koliko je to dobar osećaj?

- Sve ovo deluje emotivno na mene, ali opet sam veoma srećan da smo reprezentaciju doveli ovde da načini poslednji korak ka velikom uspehu. Bio sam kapiten te 2000. a sada se meni pruža prilika da kao trener uradim nešto lepo za naš fudbal. Budite ubeđeni da ću dati sve od sebe, da prenesem znanje igračima i da na kraju zajedno slavimo - ističe Stojković.

Šta ste videli u meču Bugarska - Mađarska?

- Videli smo prazan stadion, interesantnu utakmicu, Bugarska je kvalitetna ekipa nema sumnjem, moramo da budemo jako oprezni. Ne sme niko da pomislil ovde u sali, a kamoli igrači, da će biti lako. Igramo s jednom ekipom koja je rasterećena, a to zna da bude opasno ako ne shvatite ozbiljno. Ako smo došli u ovakvu situaciju, onda takvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Bugarska uz sav kvalitet, ne može i ne treba da ima veći motiv nego što Srbija ima. I mora da ga ima. Neću preterati ako kažem, gledajući učešće na EP, sigurno istorijska utakmica za nas. Oni su toga svesni, nema potrebe više da im ponavljamo koliki je značaj, za njih, njihove karijere i mene. Treba biti oprezan u svakom slučaju, ali verujemo da uz veliku podršku s tribina i pun stadion, da se odužimo na najbolji način - rekao je Stojković.

Da li su vas zvali za karte

- Te karte su već podeljene, ipak, je ovo mali stadion 7-8 hiljada kapacitet, ali nije bilo puno. Svi znaju da smo pod sankcijama i to što se desilo, koliko nas može da raduje da dođe 1.500 ljudi, to pokazuje u kakvom ambijentu radimo i treniramo. Tražili su ljudi, ali zaista ne može da se da - otkrio je selektor Dragan Stojković.

- Dobro veče i dobrodošli na lajv prenos konferencije Dragana Stojkovića Piksija, pred meč protiv Bugarske.

PRE KONFERENCIJE

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje Bugarsku na stadionu "Dubočica" u Leskovcu, u nedelju od 15 časova (TV Arena sport, RTS 1).

Ostalo je manje od 24 časa do početka utakmice godine za srpske reprezentativce i duela s Bugarima, koji odlučuje da li će naši fudbaleri posle 24 godine posta zaigrati na završnom turniru Evropskog prvenstva.

Bilo je to poslednji put 2000. u Nemačkoj, a sada gotovo četvrt veka kasnije, izabranicima Dragana Stojkovića Piksija se pružila prilika da pred svojim navijačima proslave odlazak na elitnu smotru šampionata Starog kontinenta.

Za to im je neophodan i remi protiv Bugara, koji su izborili golom Darka Lazovića u poslednjim sekundama potonje utakmice u Razgradu (1:1). Iako je nerešen rezultat dovoljan "orlovima" za plasman na EURO, selektor Stojković je još pre gostovanja Belgiji u Leuvenu najavio da će Srbija svim silama ići na pobedu u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading