JOVAN ŠURBATOVIĆ POSETIO FUDBALSKI SAVEZ KiM: "Da dobijemo NOVE ZVEZDE sa ovih prostora"

Autor:

Sport

12.11.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović posetio je juče Fudbalski savez Kosova i Metohije, čije je predstavnike obavetio da je FSS na sednici Izvršnog odbora doneo odluku da značajno finansijski podrže fudbalski klubovi sa Kosova.

JOVAN ŠURBATOVIĆ POSETIO FUDBALSKI SAVEZ KiM: "Da dobijemo NOVE ZVEZDE sa ovih prostora"

Foto: FSS

Članovi Izvršnog odbora Saveza, predsednik Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije Nebojša Živanović i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović u Severnoj Mitrovici obišli su nekoliko klubova i prostorije regionalnog saveza.

-Savez je na sednici Izvršnog odbora doneo odluku da značajno finansijski podrži klubove sa teritorije Kosova i Metohije, i zato smo došli ovde, da porazgovaramo sa ljudima, da im pružimo podršku. Od izuzetnog značaja je za razvoj fudbalskog sporta u Srbiji, da se i ovde na Kosovu i Metohiji, gde znamo kako se živi i kakvi su uslovi, da razvijamo fudbal i podstičemo mlade da se bave fudbalom. Nadamo se da će u budućnosti dosta mladih i talentovanih igrača stasati ovde za velike klubove i dela. U mnogo navrata smo dolazili, FSS često šalje opremu i pomoć fudbalskim klubovima, ali nekako razmišljamo da sistemski značajnije pružimo podršku ljudima koji se ovde bore da fudbalski klubovi prežive, i da se dalje razvijaju- rekao je Šurbatović.

Republika

Foto: FSS

 

 

On je u razgovoru sa predsednikom Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Igorom Uljarevićem napravio čvrst dogovor da će značajno ćemo pojačati davanja ka FS KiM.

- U planu je da se dodatno renoviraju prostorije saveza koje su sasvim pristojne, i da se značajnije pomogne klubovima. U planu je da se povećaju takse za sudije i službena lica, i da praktično omogućimo da, preko FS KiM, fudbalski klubovi sa ove teritorije, nemaju troškove za takmičenja - poručio je on.

Istakao je da vrlo emotivno doživljava svaku posetu Kosovu, jer je rodom iz Severne Mitrovice, i da je posebno ponosan što se nalazi u prostorijama FK Trepča, klubu u kojem je njegov otac napravio prve fubalske korake. 

- Sećam se iz priča, kako je nekada stadion ovde bio pun, sa 40.000 ljudi. Pričao mi je i o Mišku Stoliću i o Mušikiću, o Miletoviću koga sam i ja kasnije gledao u Zvezdi, tako da je dosta velikih igrača koji su obeležili istoriju srpskog i jugoslovenskog fubala poteklo sa ovih prostora. Sada, kao Generalni sekretar FSS jako sam zainteresovan da pomognemo koliko god možemo i da dobijemo nove fudbalske zvezde sa ovih prostora - zaključio je Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
GODINAMA MULJA MESTI SPINUJE

12.11.2023 23:48

LOPUZA SURBATOVIC JE ZLO FUDBALA.