RAPSODIJA NA "ČIKA DAČI"! Radnički 1923 SKRESAO krila "zmajevima"! Samo su VEČITI pobedili Kragujevčane ove jeseni!

Autor:

Sport

11.11.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca pobedili su na domaćem terenu ekipu Voždovca rezultatom 3:0 (2:0) u utakmici 15. kola Superlige Srbije.

RAPSODIJA NA "ČIKA DAČI"! Radnički 1923 SKRESAO krila "zmajevima"! Samo su VEČITI pobedili Kragujevčane ove jeseni!

Foto: Starsport

Radnički 1923 je tako upisao šestu pobedu od početka prvenstva i trenutno je šesti na superligaškoj tabeli sa 18 bodova, koliko ima i njihov današnji rival na sedmoj poziciji.

Junak trijumfa Kragujevčana bio je trostruki strelac Milan Vidakov, koji je postizao golove za domaći tim u 3,19. i 73. minutu.

Bio je to njegov prvi het-trik ove sezone, a ukupno peti, pošto je prethodno tresao mrežu imenjaka na "Čairu" u porazu (1:4) i u pobedi nad Spartakom u Subotici (3:1).

Zanimljivo da je pre dve runde, kada su Kragujevčani takođe na "Čika Dači" savladali lučansku Mladost 4:1, het-trik tada postigao Luka Zorić, te je ekipi ovo drugi put da dobija meč kada njihov igrač tri puta pogodi mrežu protivnika. 

Trener Radničkog 1923 Feđa Dudić je preporodio ekipu. Kada je krajem septembra dolazio u klub, zatekao ga je na poslednjem mestu, sa samo tri boda. Mesec i po dana kasnije Kragujevčani su, računajući i ovu nad Voždovcem, ostvarili pet pobeda. U tom periodu rešenje za "Crvene đavole" imali su samo večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan. Svi ostali redom su padali pred Dudićevom četom.

U narednom kolu kragujevački klub dočekuje ekipu Novog Pazara, dok fudbaleri Voždovca gostuju Javoru u Ivanjici.

SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

16.00: Radnik - Napredak

18.00: Železničar - Crvena zvezda

18.30: IMT - Mladost

Nedelja

16.30: Javor - Spartak

19.00: Partizan - Čukarički

19.30: TSC - Vojvodina

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading