OSVANULA ĆIRILICA U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Efekat Mitrović! Poljaci prevalili hiljade kilometara ZBOG DRESA! Obožavaju Srbe!

Autor:

Sport

10.11.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu su dobili i dres Kristijana Ronalda...

OSVANULA ĆIRILICA U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Efekat Mitrović! Poljaci prevalili hiljade kilometara ZBOG DRESA! Obožavaju Srbe!

Foto: Printskrin/Tviter

Aleksandar Mitrović tema je broj jedan u saudijskom fudbalu, ali i šire. 

U 13. kolu tamošnjeg šampionata, srpski napadač je dva puta bio precizan, ali samo mu je jedna majstorija bila priznata. Dovoljno za 17. gol u 18 mečeva otkako je stigao u Al Hilal, gde je već sada potvrdio uloženi novac.  

Bio je to novi trijumf njegove ekipe protiv Al Tavona - 2:0 (0:0) i ostanak na tronu tabele ispred Ronaldovog Al Nasra, koji, istina, ima utakmicu manje. Trenutno je Al Hilal na cifri od 35 bodova, dok najbliži pratilac ima 28 poena.

Ali, prethodno je Mitrović pokazao svoju humanu stranu. On je, naime, ispunio želju mladom navijaču iz Poljske, koji se sa ocem obreo na stadionu Al Hilala. Mladi Boris (11) je na ćirilici ispisao pano na kom je zamolio Mitrovića za dres, a Srbin mu je ostvario san.

 

 

Inače, priča malog Borisa i njegovog tate Lukaša Gorčninskog, koji su iz prestonice Poljske - Varšave, više je nego interesantna. Otac je, naime, pasionirani ljubitelj fudbala i putuje svuda po svetu zbog najlepše igre. Pre nekoliko godina prvi put je došao u Srbiju i zavoleo je na prvi pogled. Od tada, pa do danas, nebrojeno puta je posetio našu zemlju.

- Bio sam na mnogim utakmicama srpske reprezentacije, kao i Fudbalskog kluba Crvena zvezda, kako na domaćem, tako i na gostujućim terenima. Sa sinom i suprugom redovan sam gost Srbije, a ove godine prvi put sam doveo i roditelje da vide ovu prelepu zemlju. Prvo smo bili u Guči, pa na Zlatiboru, potom smo obišli Đerdapsku klisuru. Ma, uverio sam se u gotovo sve prirodne lepote Srbije - kaže Lukaš za naš portal.

Njegov sin Boris takođe je fudbaler. Igra na poziciji golmana i može se reći da ima veoma vrednu kolekciju dresova. Osim ovog Mitrovićevog, u Beogradu je dobio i dres Kristijana Ronalda, pošto je "namazani" tata Lukaš bukirao isti hotel u kom je bila smeštena reprezentacija Portugala uoči meča sa Srbijom u kvalifikacijama za SP. Kolekciju čini i oprema Roberta Levandovskog, Alfonsa Dejvisa, kao i Marka Gobeljića koji je rado prihvatio poziv Republike da obraduje Borisa dresom sa svojim prezimenom.

Foto: Republika

Boris sa dresom Gobeljića

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading