SRBIJA SA NAVIJAČIMA NAPADA BUGARSKU: Slamka spasa postoji, sve piše u članu 62

Autor:

Sport

03.11.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilnik UEFA predviđa mogućnost odlaganja kazne zaključavanja stadiona, pa ako uvaži žalbu FSS "orlovi" će imati podršku u Leskovcu 19. novembra.

SRBIJA SA NAVIJAČIMA NAPADA BUGARSKU: Slamka spasa postoji, sve piše u članu 62

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Fudbaleri Srbije ugostiće Bugarsku 19. novembra u Leskovcu u poslednjem i odlučujućem meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ukoliko izabranici Dragana Stojkovića Piksija savladaju naše istočne komšije plasiraće se na EVRO 2024 posle bez obzira na ishod ostalih mečeva u G grupi.

U taj poslednji let ka Nemačkoj "orlovi" će morati bez podrške najvatrenijih navijača jer je UEFA zaključala stadion Dubočica zbog incidenata na susretu protiv Crne Gore i navodnog rasizma, pa će u Leskovcu na tribinama biti samo deca uzrasta do 14 godina. Međutim, nada da će Piksi i fudbaleri imati pravu podršku 19. novembra i dalje postoji. Pravilnik UEFA o kažnjavaju predviđa mogućnost da se izvršenje kazne odloži, pa nema sumnje da će FSS u žalbi igrati na tu kartu.

Foto: Starsport

 

Naime, član 62, stav 2 Disciplinskog pravilnika UEFA kaže "Disciplinski inspektor ima pravo da odloži izvršenje određene kazne na zahtev određenog kluba ili fudbalskog saveza". Baš taj Član 62 je poslednja nada za FSS koji bi u Leskovac 19. novembra mogao da dovede i starije navijače. U FSS se nadaju da će Komsija za žalbe UEFA odložiti rigoroznu meru pred meč Srbija - Bugarska i zbog toga što je na taj meč svoj dolazak najavio i predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Teoretski, "orlovima" je neophodan samo bod iz duela sa Bugarima, ali prosta računica kaže da Srbiju na EP matematički vodi i remi ili porazi Crnogoraca u dulima sa Litvanijom i Mađarskom 16. i 19. novembra.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading