SPEKTAKL NA "MARADONI": Napoli poništio simultanku Žirua! Jović umalo asistent

Autor:

Sport

29.10.2023

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanu samo bod (2:2).

SPEKTAKL NA "MARADONI": Napoli poništio simultanku Žirua! Jović umalo asistent

Foto: Profimedija

Napoli i Milan remizirali posle spektakularne utakmice na stadionu "Dijego Armando Maradona"! Gosti su golovima Žirua stekli veliku prednost posle prvog poluvremena od 2:0, ali su na kraju morali da se zadovolje bodom - 2:2!

Duel Napolija i Milana definitivno je obeležio 10. rundu Serije A. Ova utakmica je imala sve - golove, preokrete, isključenja i sjajnu atmosferu! 

Milan je krenuo silovito i već posle prvog poluvremena imao je veliku prednost od 2:0. Junak prvog dela igre bio je francuski veteran Olivije Žiru, koji je sa dva magična poteza matirao golmana Mereta. Prvo je u 22. minutu pogodio mrežu posle sjajnog dodavanja Pulišića, da bi devet minuta kasnije na asistenciju Kalabrije postigao drugi gol.

Međutim, u drugom poluvremenu se sve promenilo. Trener Napolija Rudi Garsija napravio je izmene i njegova ekipa je zaigrala potpuno drugačije. Prvi gol za domaće postigao je Politano u 50. minutu, a Napoli je do izjednačenja došao u 63. minutu kada je Raspadori pogodio iz slobodnog udarca.

Utakmica je postala još uzbudljivija kada je Natan isključen u finišu meča, ali Milan nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost i na kraju se morao zadovoljiti bodom.

Žurua je u završnici zamenio srpski fudbaler Luka Jović i umalo asistirao za pobednički gol, ali Kalabrija nije bio precizan. Na drugoj strani, mogao je i domaćin do totalnog preokreta, a šut Kvaratskelije u poslednjoj sekundi odbranio je golman gostiju Menjan.


Ovaj rezultat znači da se Milan zadržao na drugom mestu tabele, dok je Napoli napredovao na petu poziciju.

SERIJA A, 10. KOLO

Petak

Đenova - Salernitana 1:0 (1:0)

Subota

Sasuolo - Bolonja 1:1 (1:1)

Leče - Torino 0:1 (0:1)

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

Nedelja

Kaljari - Frozinone 4:3 (0:2)

Monca - Udineze 1:1 (1:0)

Inter - Roma 1:0 (0:0)

Napoli - Milan 2:2 (0:2)

Ponedeljak

18.30: Empoli - Atalanta

20.45: Lacio - Fjorentina

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading