PARTIZAN KAO FURIJA U NASTAVKU: Trio stranaca doneo crno-belima ubedljivih 3:0 protiv Voždovca!

Autor:

Sport

29.10.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča 13. kola Superlige Srbije.

PARTIZAN KAO FURIJA U NASTAVKU: Trio stranaca doneo crno-belima ubedljivih 3:0 protiv Voždovca!

Foto: Starsport

PARTIZAN - VODŽOVAC 3:0 (0:0)

/Severina 54, Zahid 56, (p) Saldanja 84/

Fudbaleri Partizana zasluženo su pobedili Voždovac u 13. kolu Superlige. Ključni su bili uvodni momenti drugog poluvremena kada je "parni valjak" ubacio u višu brzinu i blickrigom srušio bedem ispred gola gostiju. Strelci su bili Severina u 54. minutu, Zahid u 56. i Saldanja sa penala u 84. Crno-beli su upisali 11. pobedu u nizu u srpskom šampionatu i lideri su ove sezone sa 34 boda, 11 pobeda i jednim remijem na startu. Partizan naredni meč igra u Kupu Srbije protiv Jedinstva na Ubu u sredu.  

Jedinstvo na Ubu

 

KRAJ

90. minut: Partizan je rutinski priveo meč kraju.

86. minut: Stjepanović umesto Belića, Baždar menja Saldanju. 

84. minut: Saldanja siguran sa bele tačke za ubedljivih 3:0! Prethodno je nad Brazilcem napravljen prekršaj u šesnaestercu.

76. minut: Na tribinama je i bivši fudbaler crno-belih i Srbije Radoslav Petrović sa sinovima.

Foto: Starsport

Petrović sa sinovima

67. minut: Menja i Duljaj. U igri su Nemanja Nikolić umesto Natha i Aleksandar Šćekić umesto Kanutea. 

66. minut: Proverava se da li je penal za Voždovac. Vujanović je pao posle duela sa Markovićem. Stamenović gleda. Zanimljiva situacija, jer je prethodno fudbaler Voždovca igrao rukom, inače bio verovatno bio penal za goste. 

65. minut: Nepotreban i grub prekršaj Mitrovića nad Belićem. Fudbaler Partizana ne izgleda dobro.

60. minut: Menja Marko Savić. Nešković, Vaščuk i Fleming izlaze, na terenu su Vilka, Mitrović i Vujanović.

56. minut: Blickrig! Zahid se iskupio. Ugirana akcija, kao u prvom poluvremenu. Povratna Natha na 11 metara, a Zahid pogađa.

Foto: Starsport

Ksander Severina

54. minut: Severina je krunisao dobru partiju! Postiže lep gol za vođstvo Partizana. Voždovac je najzad kapitulirao.

49. minut: Ozbiljno prete još i Severina i Kanute nakon kornera. Visoki presing Partizana.

46. minut: Agilni Severina ovog puta je uposlio Zahida koji propušta veliku šansu, najbolju dosad na utakmici. Igrao se 45. sekund nastavka...

46. minut: Počelo je završnih 45. minuta. Nije bilo izmena.

 

 

DRUGO POLUVREME

POLUVREME

Foto: Starsport

NAMUČIO KATIĆA: Ilić

43. minut: Dobar centaršut Natha posle prekida, a Ilić udarcem glavom stavlja na veliko iskušenje golmana gostiju Katića, koji se istakao odbranom.

40. minut: Severina je imao nekoliko upotrebljivih centraršuteva, ali njegovi saigrači to nisu materijalizovali. Ulazimo u završnicu prvog poluvremena.

33. minut: "Valjak" je, očigledno, ubacio u višu brzinu. Međutim, gosti se dobro i organizovano brane. Tranzicija domaćih im pravi najviše problema.

23. minut: Konačno malo podrške za fudbalere Partizana pošto, podsetimo, najvatreniji navijači bojkotuju utakmice na domaćem terenu. Malobrojna publika u Humskoj sa istočne i zapadne tribine dovikivala se uz poznatu pesmu.

16. minut: Gotovo identična akcija Partizana kao u 13. minutu. Samo što je Zahid ovog puta podelio povratnu loptu za neometanog Natha, čiji udarac odlazi preko prečke.

15. minut: Ali, prete i "zmajevi". Vaščuk je očigledno raspoložen za igru. Imao je nekoliko dobrih poteza, a njegov šut je završio u spoljni deo mreže.

13. minut: Dobra šansa za Partizan. Akcija u tri poteza. Severina je dodao do Belića na strani, a ovaj tražio Saldanju ispred kojeg je pravovremeno uklizao fudbaler gostiju i sprečio gol.

8. minut: Crno-beli su gostima prepustili posed i vrebaju svoju šansu. Sačekao je Zahid priliku, ali je izblokiran njegov udarac.

1. minut: Počela je utakmica u Humskoj.

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Poznati su i sastavi! Kvinsija Meniga, koji je na gostovanju Spartaku užao u skoro fizički obračun sa trenerom Duljajem, nema ni u protokolu za meč. Takođe, iznenađenje predstavlja činjenica da u protokolu nema ni Alda Kalulua.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Belić - Zahid, Natho, Severina - Saldanja.

VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Zečević, Đuričić, Matić, Flemings, Jočić, Vaščuk, Novevski, Nešković, Burmaz.

Foto: Starsport

UMALO TUČA: Sukob Meniga i Duljaja

Glavni sudija meča je Ivan Stamenković.

Stoga, "parni valjak" je apsolutni favorit na meču u Humskoj! Njihova pobeda vrednuje se kvotom 1,26, remi je plaća sa 6,75, dok je dvojka na Voždovac stoji 12,75.

S druge strane, crno-beli igraju sjajno u Superligi i dosad su zabeležili samo jedan remi, protiv TSC u prvom kolu (3:3), i deset trijumfa. Oni su drugi u Evropi po broju uzastopnih pobeda u domaćoj ligi iza Ki Klasvika sa Farskih Ostrva, koji ima jednu više. Iza Partizana su timovi poput Fenerbahčea i PSV sa po devet trijumfa zaredom.

 

https://www.flashscore.com/standings/z3IqUJog/lxvspb37/#/lxvspb37/live

 

"Zmajevi" su na petom mestu elitnog ranga sa 17 bodova iz 11 odigranih mečeva i ove sezone već su načinili ogromnu senzaciju. Naime, savladali su šestostrukog uzastopnog prvaka Crvenu zvezdu sa 3:2 na svom "Krovu". 

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite lajv-blog meča 13. kola Superlige Srbije između lidera Partizana (31 bod) i Voždovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading