SPOLJA GLADAC, UNUTRA JADAC: Ovako STVARNO izgleda stadion na kojem će Zvezda sutra igrati

Autor:

Sport

24.10.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tribine izgledaju velelepno, dok se klupske prostorije raspadaju i izgledaju kao kada su sagrađene u Istočnoj Nemačkoj.

SPOLJA GLADAC, UNUTRA JADAC: Ovako STVARNO izgleda stadion na kojem će Zvezda sutra igrati

Foto: Republika

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće sutra Lajpcigu u trećem kolu Lige šampiona na velelepnoj Red bul areni koja je svečano otvorena 2004. godine posle detaljne rekonstrukcije pred Svetsko prvenstvo 2006. Nemačkoj.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Međutim, za fudbalsko zdanje koje ima kapacitet nešto veći od 40.000 gledalaca najbolje važi ona izreka "spolja gladac, a unutra jadac". Naime, sam stadion, tribine i sve ono što koriste fudbaleri i navijači izgleda perfektno, dok su klupske prostorije ostale u Istočnoj Nemačkoj.

Republika

Foto: Republika

 

To se da naslutiti ako prema stadionu dolazite sa strane upravne zgrade koja je spolja onakva kakva je bila 1956. kada je prvi stadion sagrađen na tom mestu. Sve je "autentično", od arhitekture iz tog vremena do hodnika kakve Zvezdina Marakana nikada nije imala, a više se ne mogu videti ni na drugim velikim stadionima u Srbiji kao što su Partizanov u Humsoj, "Karađorđe" u Novom Sadu, ili Čair u Nišu.

Foto: Republika

 

Sve je i dalje u tom stilu Istočne Nemačke, a sablasni i oronuli hodnici podsećaju na nenkakav zatvor.

Foto: Republika

 

Međutim, ni to nije sve. Crvena zvezda se odavno potrudila da svaki navijač koji priđe Marakani ima osećaj kao da je u blizini velikog stadiona u velikom gradu. Sređeni su prilazi stadionu i pomoćni tereni, dok Nemcima to očigledno nije bilo važno.

Tako je okolima samog stadiona nedostojna Lige šampiona, a pomoćni teren više liči na kaljugu za čuvanje životinja nego na nešto gde bi fudbaleri mogli da se zagrevaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading