SMRT BOBIJA ČARLTONA RASTUŽILA CEO SVET! Evo kako je najbolji igrač u istoriji Engleske pričao za srpske medije! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.10.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bobi Čarlton, jedna od najvećih fudbalskih legendi, preminuo je u 87. godini.

SMRT BOBIJA ČARLTONA RASTUŽILA CEO SVET! Evo kako je najbolji igrač u istoriji Engleske pričao za srpske medije! (VIDEO)

Foto: Ap photo

Ostaće upamćeno da je život najboljeg fudbalera u istoriji Engleske obeležila avionska nesreća, koju je preživeo kao igrač Mančester junajteda kada se vraćao s meča protiv Crvene zvezde u Beogradu, u kojoj je stradala polovina tima i stručnog štaba "crvenih đavola". On je o toj tragediji govorio svojevremeno za srpske medije.

Bila je to tragedija nezapamćenih razmera, koja je pogodila svetski fudbal. Ekipa Mančester junajteda je u povratku sa Marakane u Beogradu, lada je obezbedila plasman u polufinale Kupa Evropskih šampiona, sletela u Minhen kako bi avion dopunio gorivo, a u trećem pokušaju poletanja je došlo do nesreće zbog klizave piste.

Članovi "Bezbijevih beba", kako su zvali ovu Junajtedovu generaciju koju je predvodio Met Bezbi, poginuli su u tragičnoj nesreći: Tomi Tejlor, Edi Kolmen, Džef Bent, Mark Džons, Dejvid Peg, Rodžer Bern, Bili Velan i Dankan Edvards.


Osim brojnih utakmica, Mančester Junajted je igrao i protiv Crvene zvezde u Beogradu, i to dva puta, pobedivši je sa 2:1 i remiziravši 3:3. Pri povratku sa druge utakmice, 1958. godine, dogodila se avionska nesreća, u kojoj je poginulo 23 putnika i 8 igrača.

U emisiji Mire Adanja Polak Bobi Čarlton je govorio o ovoj tragediji i o utakmici sa Crvenom zvezdom.

U video prilogu, pogledajte kako je to izgledalo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading