JAVOR NAMUČIO ZVEZDU NA MARAKANI: Rezervista Mijatović junak crveno-belih u trijumfu od 3:2!

Autor:

Sport

21.10.2023

17:12 >> 20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča 12. kola Superlige Srbije.

JAVOR NAMUČIO ZVEZDU NA MARAKANI: Rezervista Mijatović junak crveno-belih u trijumfu od 3:2!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde posle dosta muke pobedili su Javor sa 3:2 (1:0) u 12. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su na taj način napravili dobru uvertiru za meč sa Lajpcigom u trećem kolu G grupe u Ligi šampiona. Junak trijumfa je mladi Jovan Mijatović, rezervista na ovom meču na Marakani, pošto je u 79. minutu postigao, ispostaviće se, gol vredan tri boda. U prvom poluvremenu ništa nije slutilo na takav turbulentan epilog utakmice, budući da je Zvezda bila prilično dominantna i stvorila je brojne prilike od kojih su čak tri završile na okviru gola gostiju. Međutim, bilo je samo 1:0 posle autogola Skoka. U nastavku su Ivanjičani pokazali zube i već posle desetak minuta stigli do izjednačenja, istom merom, autogolom štopera domaćih Đige. Olajinka je domaće doveo do novog vođstva u 56, da bi novi šok za crveno-bele usledio u 65. kada je Bosić pogodio za 2:2.
Crvena zvezda gostuje Lajpcigu 25. oktobra od 21 sat.
 
Na našem portalu mogli ste da pratite lajv-blog ovog meča, evo kada je to izgledalo:
CRVENA ZVEZDA - JAVOR 3:2 (1:0)

KRAJ
TOK MEČA:

90. minut: Meč je produžen za četiri minuta.

88. minut: Meč ulazi u završnicu. Domaći čuvaju loptu, a Katai promašuje zicer.

78. minut: Crvena zvezda stiže do 3:2! Strelac je mladi Jovan Mijatović!

76. minut: Na terenu je i Hvang. Kanga ide na klupu.

74. minut: U igri su Jovan Mijatović i Žan Filip Kraso. Izašli su Lučić i Endijae. Prethodno je i Aleksandar Katai ušao umesto Stamenića.

65. minut: Šok na Marakani. Javor je izjednačio na 2:2! Strelac je Bosić, bivši omladinac crveno-belih, koji je pre desetak minuta ušao sa klupe.

55. minut: Gol, gol, gol! Zvezda ponovo vodi! Olajinka je pogodio mrežu Javora posle kornera i gužve u šesnaestercu!

53. minut: JAVOR JE IZJEDNAČIO NA MARAKANI! Autogol je postigao štoper Zvezde Điga - 1:1.

50. minut: Zvezda nastavlja da napada istim intenzitetom iz prvog poluvremena. Golmana Javora testirali su Kanga i Olajinka, ali se rezultat nije menjao.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Trener domaćih Barak Bahar nije izvršio nijednu izmenu, kao ni šef struke gostiju Milovan Milović.

POLUVREME:

35. minut: Crveno-beli su se očigledno uželeli fudbala. Bez prestanka kidišu ka golu gostiju. 

26. minut: Ponovo prečka! Ovog puta pogodio je Mirko Ivanić udarcem sa distance. Već u sledećem napadu isti igrač je bio u dobroj šansi, ali golman brani.

Foto: Starsport

Detalj sa meča na Marakani

24. minut: Još jednom se trese gokvir Javorovog gola! Ovoga puta je Šerif Endijaje uzdrmao stativu.

15. minut: Crvena zvezda vodi 1:0. Strelac autogola je Đorđe Skoko. Ivanić je prošao po levoj strani, centrirao na peterac, a fudbaler gostiju nespretno reagovao.

11. minut: Zvezda steže obruč oko gola Javora. Olajinka je pogodio prečku nakon udarca glavom i centaršuta Kange.

1. minut: Utakmica je počela. Glvani sudija meča je Nenad Minaković.

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Foto: Starsport

NAGRADA: Ivanić je MVP prošlog kola

Mirku Ivaniću uručena je nagrada za najboljeg igrača prošlog kola.

Poznati su i sastavi:

Crvena zvezda: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić – Ivanić – Olajinka, Endijaje.

Javor: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure, T. Petrović, Eliomar – Gojković, Dolmagić – Bajere.

Za Zvezdu neće igrati Osman Bukari, koji ima povredu zadnje lože, kao ni Hvanga In Buma koji je takođe požalio na povredu. Ipak, kako javljaju s Marakane, obojica će biti spremni za sredu.

Utakmica na Marakani poslužiće crveno-belima kao priprema, odnosno generalna proba, za duel trećeg kola Lige šampiona, pošto u okviru Grupe G u sredu od 21 čas gostuju Lajcigu. Prethodno su na svoj konto upisali bod nakon remija sa Jang Bojsom početkom meseca u Beogradu (2:2), dok su na startu takmičenja izgubili, takođe posle vođstva, od prvaka Evrope Mančester sitija na Etihadu (3:1). Nemci su, sa druge strane, istim rezultatom izgubili od Sitija, ali su zato slavili u Švajcarskoj (3:1).

Tim Baraka Bahara ne blita na startu sezone u elitnom rangu srpskog fudbala. Posle devet odigranih mečeva osvojili su svega 21 bod, budući da su doživeli neočekivane i šokantne poraze od Čukaričkog i Voždovca. To je iskoristio večiti rival Partizan, vezao devet pobeda u nizu i prvi je na tabeli sa sedam bodova više od crveno-belih, koji večeras imaju priliku da ublaže taj zaistatak. Što se Javora tiče, sa 14 osvojenih bodova zauzima 11. poziciju na tabeli, a dosad ima bilans od četiri pobede, dva remija i četiri poraza. Ivanjičani u dobrom raspoloženju stižu na Marakanu jer su u prethodna dva kola Superlige ostvarili isto toliko trijumfa - protiv Železničara (2:1) i Radnika (1:0).

Dobro veče poštovani čitaoci, pratite lajv-blog meča 12. kola Superlige Srbije u kom će fudbaleri Crvene zvezde ugostiti ivanjički Javor.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading