GENERACIJE ĆE PREPRIČAVATI KO JE BIO BOBI ČARLTON? Preživeo pad aviona, kada su poginule "Bezbijeve bebe"!

Autor:

Sport

21.10.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda engleskog fudbala umrla u 87. godini.

GENERACIJE ĆE PREPRIČAVATI KO JE BIO BOBI ČARLTON? Preživeo pad aviona, kada su poginule "Bezbijeve bebe"!

Foto: Ap photo

Proslavljeni fudbaler Mančester junajteda, Ser Bobi Čarlton, preminuo je danas u 87. godini života, posle borbe sa demencijom.

Po mnogima jedan od najvećih u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu, bio je poštovan na celoj planeti. Veći deo karijere proveo je na Old trafordu, a opremu prvog tima zadužio je davne 1958. godine.

Inače, Čarlton je bio jedan od učesnika avionske tragedije u Minhenu, kada je život izgubilo 23 osobe, među kojima i osam fudbalera engleskog giganta. Tog kobnog 6. februara 1958. godine, čuvene "Bezbijeve bebe" vraćale su se sa utakmice protiv Crvene zvezde.

Republika

Foto: Ap photo

 

Legendarni as je samo pukom srećom preživeo tragediju, pošto ga je iz smrskanog avion izvukao golman Junajteda, Hari Greg.

Bio je zaštitni znak Mančestera u tom periodu, a 1968. godine pomogao je klubu da osvoji Kup Evropskih šampiona, postigavši dva gola u finalu. Bio je član reprezentacije Engleske koja se popela na krov sveta 1966. godine.

Iako ga mlađi navijači Junajteda ni ne pamte, i te kako znaju za Čarltona, a pomenuti fudbaler je 2011. godine proglašen za 4. najboljeg igrača u istoriji kluba.

Ispred njega su se našli Rajan Gigs, Erik Kantona i Džordž Best. Seri Bobi Čarlton je takođe držao i rekorde kao igrač sa najviše nastupa u Premijer ligi, kao i za Mančester junajted, ali je oba srušio Rajan Gigs. Za izuzetne zasluge u sportu dobio je titulu sera 1994. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading