EPILOG PREKIDA U BRISELU: Evo ŠTA je UEFA odlučila!

Autor:

Sport

19.10.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikome nije bilo do fudbala nakon terorističkog napada.

EPILOG PREKIDA U BRISELU: Evo ŠTA je UEFA odlučila!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

UEFA je odlučula da se meč između fudbalske reprezentacije Belgije i Švedske registruje rezultatom koji je u trenutku prekida bio na snazi 1:1.

Naime, duel dve reprezentacije odigran u Briselu prekinut je pri rezultatu 1:1 zbog terorističkog napada na ulicama glavnog grada Belgije.

U napadu, 45-godišnji muškarac je iz kalašnjikova ubio dvojicu švedskih navijača u holu jednog hotela, nedaleko od stadiona.

- Svakom timu biće dodeljen po bod što će biti i uneto u tabele Grupe F. Suspenzije i kartone iz tog meča ostaju na snazi - stoji u sapoštenju UEFA.

Podsetimo,  meč je prekinut kada se saznalo za užasne vesti, svi su plakali na tribinama i terenu, ali je mnogo veći izazov bio za policiju da sve navijače, pogotovo goste, sprovedu bezbedno sa stadiona jer je ubica tada još bio u bekstvu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Švedske

 

Pripadnici javnog reda su ih najpre sproveli do katakombi, odakle su prebačeni do svojih hotela sat vremena kasnije i bili su pod nadzorom policije.

Napadač je na kraju ubijen, a ova tragedija je potresla ceo svet.

Što se fudbalske strane priče tiče, Belgija i Austrija su se već plasirale na Euro iz grupe F, dok je Švedska na trećem mestu bez šansi da ih sustigne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading