LOŠA VEST ZA SELEKTORA SRBIJE! Piksiju će OVO stvoriti VELIKI problem!

Autor:

Sport

18.10.2023

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor će biti na ogromnim mukama.

LOŠA VEST ZA SELEKTORA SRBIJE! Piksiju će OVO stvoriti VELIKI problem!

Foto: Starsport

Pred početak prošlogodišnjeg Mundijala u Kataru, selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković bio je među onima koji su predlagali ideju da FIFA dozvoli nacionalnim timovima da imaju 26 igrača u ekspediciji umesto dotadašnja 23.

FIFA je taj predlog usvojila, po ugledu na UEFA, koja je dve 2020. godine na Evropskom prvenstvu napravila baš takvu izmenu i dozvolila selektorima da na šampionat povedu 26 umesto 23 reprezentativaca.

Prema vestima koje donose ostrvski mediji, UEFA je odlučila da za predstojeće Evropsko prvenstvo 2024. godine vrati sve po starom, odnosno, kako je i bilo pre korona virusa.

To praktično znači, kako tvrde Englezi, da će selektori, uključujući i Piksija, pod uslovom da se Srbija plasira na kontinentalno takmičenje, moći na završni turnir EP da povede samo 23 fudbalera!

Foto: Starsport

Jović i Vlahović nisu bili u kombinaciji za oktobarske mečeve Srbije

Treba reći da se na konačnom spisku igrača, koje je Stojković zvao ovog meseca za utakmice sa Mađarskom i Crnom Gorom bilo je čak 29 imena! Ako se tome doda da su zbog povreda ili drugih razloga otpadali asovi poput: Darka Lazovića, Erhana Mašovića, Luke Jovića, Marka Grujića, kao i da nije bilo ni ranije pozivanih Đorđa Jovanovića, Dejana Joveljića... jasno je da će vođa "orlova" biti na "slatkim mukama" oko skraćenja spiska.

Evropsko prvenstvo je veoma blizu, jer počinje odmah po završetku sezone u svim ligama, a do tada će "orlovi" imati okupljanja još samo u novembru i martu. Već prvi meč na šampionatu Starog kontinenta igraju 14. juna, ako osvoje bod ili sva tri protiv Bugarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading