FINANSIJSKE IGRE: Odbiti, ili ne? Barselona mu nudi ugovor do kraja karijere, ali insistira na jednoj klauzuli!

Autor:

Sport

18.10.2023

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki novac je u igri.

FINANSIJSKE IGRE: Odbiti, ili ne? Barselona mu nudi ugovor do kraja karijere, ali insistira na jednoj klauzuli!

Foto: Tanjug/AP

Leta 2019. godine, tada dvadesetdvogodišnji holandski veni fudbaler Frenki de Jong stigao je u redove Barselone iz amsterdamskog Ajaksa i postao je najplaćeniji fudbaler katalonskog kluba.

On na godišnjem nivou zarađuje 37,5 milion evra i daleko je iznad narednog na listi "najskupljih", s obzirom da Robert Levandovski inkasira "svega" 20 miliona evropskih novčanica po osnovu ugovor za 365 dana.

U Barseloni su se izgleda preračunali i sada imaju želju da revidiraju pojedine ugovore kako bi u budžetu stvorili prostor z aangažovanje novih fudbalera.

Barselonin direktor Deko razmatra mogućnost da Frenkiju de Jongu ponudi novi ugovor kojim bi svog najskupljeg fudbalera vezao za "Nou Kamp" do kraja njegove igračke karijere, ali uz jedan uslov.

Naime, Deko traži od Holanđanina da pristane na smanjenje plate tokom poslednje dve ugovorne obaveze, a španski mediji za sada ne raspolažu podatkom koliko bi u procentima smanjenje iznosilo.

Foto: Tanjug/AP

Ne žuri mu se u donošenju odluke - Frenki de Jong

 

Kako trenutno stoje stvari, Frenkiju de Jongu se ne žuri u iznošenju odgovora svojim poslodavcima. On ima važeći ugovor sa klubom do kraja juna 2026. godine, ali je isto tako nedavno pokazao i da mu se ostaje u Barseloni, s obzirom da je odbio unosnu ponudu Mančester junajteda.

Ostaje da se vidi kako će se planovi Deka obistiniti, ili će de Jong ostati ubedljivo najplaćeniji fudbaler katalonskog kluba.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading