SENZACIJA U SENKT GALENU! Švajcarski gubili 1:3, ali izbegli KATASTROFU! Knedličke se PROVUKLE protiv "moćnih" Farana!

Autor:

Sport

15.10.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana su još tri meča u grupama A, E i I.

SENZACIJA U SENKT GALENU! Švajcarski gubili 1:3, ali izbegli KATASTROFU! Knedličke se PROVUKLE protiv "moćnih" Farana!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Švajcarske nalazila se na rubu ponora protiv Belorusije u Senkt Galenu, u Grupi I, ali je na kraju izbegla poraz i izvukla remi (3:3), kojim se približila direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Vodili su Belorusi 3:1 u Senkt Galenu u 84. minutu i činilo se da "sajdžijama" nema spasa, iako su prvi došli do prednosti, golom Đerdana Šaćirija u 28. minutu.

Ipak, u nastavku, gosti su najpre izjednačili preko Ebonga u 61, da bi osam minuta kasnije Denis Poljakov doneo potpuni rezultatski preokret.

Kada je Dmitri Atilevski u 84. minutu pogodio za 1:3, činilo se da Švajcarcima nema spasa i da će pretrpeti prvi poraz u kvalifikacijama. Međutim, zahvaljujući defanzivcu Mančester sitija Manuelu Akanđiju u 89. i fudbaleru Barnlija Zekiju Amduniju, domaći su izbegli blamažu i ostali lideri s 15 bodova.

Foto: Tanjug/AP

 

Na drugom mestu je Rumunija, koja ima 13, a Izrael uz utakmicu manje 11 bodova. Slede potom tzv Kosovo sa 7, Belorusija 6, dok je poslednja Andora sa samo dva poena.

U Grupi E, Češka je slomila "moćna" Farska Ostrva i golom sa "bele tačke" u 75. minutu preko Tomasa Součeka, ostala u trci za osvajanje druge pozicije i plasman na šampionat Starog kontinenta.

Vezista Vest Hema je sigurno realizovao najstrožu kaznu u finišu meča, pa su "knedličke" pretekle Poljsku na drugoj poziciji s 11 bodova, dok Levandovski i društvo imaju 9 na trećem mestu. Obe selekcije su odigrale po šest utakmica i predstoje im još dva ispita do kraja kvalifikacionog ciklusa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na tabeli E grupe, vodi Albanija s 13 bodova, Češka ima 11, Poljska 9, Moldavija 8 i Farska Ostrva 1 bod.

U prvom meču dana, u Grupi A, Gruzija je pregazila Kipar s 4:0. Domaći su sve golove postigli u drugom delu, činili su to: Kiteišvili (46.), Kviča Kvaraškelija u 58, Šengelija (82.) i Mikautadze u 90. minutu iz penala.

Na tabeli A grupe, vodi Škotska s 15, Španija ima 12, Norveška 10, Gruzija 7, dok je Kipar bez bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading