KAKVA ČAST! Igrač Partizana u konkurenciji sa NAJVEĆIM svetskim talentima!

Autor:

Sport

11.10.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biser crno-belih na širem spisku "Gardijana" koji konkurišu za najboljeg mladog fudbalera.

KAKVA ČAST! Igrač Partizana u konkurenciji sa NAJVEĆIM svetskim talentima!

Foto: Starsport

Stadion u Humskoj ulici

Veliko priznanje dobio je vezista Partizana Matija Popović, kome je engleski "Gardijan" ukazao retku čast.

Ovaj medij dugi niz godina objavljuje listu najperspektivnijih mladih igrača sveta, a ovog puta su na red došli fudbaleri rođene 2006. godine i mlađi, a na njoj se našlo ime crno-belog vunderkinda.

Prethodnih sezona na pomenutoj listi nalazila su se imena Sameda Baždara, Aleksandara Kahvića, Armina Đerleka, Dejana Joveljića, Lazara Samardžića, Filipa Stevanovića...

Sada našu državu u "klasi 2006" predstavlja Matija Popović. On je briljirao na nedavno odršanom Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, da bi se kasnije našao i u idealnom timu turnira.

Kada se činilo da će postati profesionalac i zaštitni znak kluba iz Humske, desio se neočekivani obrt. Naime, došlo je do razmimoilaženja u pregovorima oko potpisivanja profesionalnog ugovora između uprave kluba i oca igrača.

Ovaj 17-godišnji fudbaler je od tada sklonjen iz prvog tima i trenira samostalno. Podsećanja radi, on će 8. januara 2024. godine postati punoletan i slobodan u izboru nove sredine.

Foto: FK Partizan

Matija Ppopvi

Inače, treba reći da je ugledni "Gardijan" mladog Popovića zbog konstitucije uporedio sa nekadašnjim napadačem Španije, Mičuom.

- Neuobičajeno visok (1,93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali. Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove gladne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otiči u Borusiju Dortmund - stoji u tekstu Gardijana.

Na istoj listi našao se i Vasilije Adžić, fudbaler podgoričke Budućnosti, koga je posebno pohvalio sportski direktor kluba i bivši igrač Partizana Andrija Delibašić.

Detaljan spisak imena koja su se našla na listi pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading