OGLASIO SE AEK POVODOM SRAMNOG TRANSPARENTA: " GADIMO SE, naći ćemo KRIVCE"!

Autor:

Sport

06.10.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogorčen je grčki klub ponašanjem svojih navijača.

OGLASIO SE AEK POVODOM SRAMNOG TRANSPARENTA: " GADIMO SE, naći ćemo KRIVCE"!

Foto: Tanjug/AP

Grci su tradicionalno bratski srpski narod, ali nešto se, barem u jednom delu Grčke preko noći promenilo. Tačnije, bar kada su u pitanju navijači AEK koji su jasno poručili da nisu na našoj strani već na strani Albanaca, pa i kosovskih.

Naime, navijači žuto-crnih su na meču drugog kola Lige Evrope protiv Ajaksa razvili transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Albanija". Oni su na taj način narušili teritorijalni integritet Srbije u čijem je sastatu južna srpska pokrajina, ali nisu stali na stranu samoproglašenih vlasti u Prištini i uz tvrdnju da je to lažna država, već su otišli korak dalje i Kosovo pripojili Albaniji. Da skandal bude veći, Grčka ne priznaje lažnu državu već je za nju Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FK AEK sramni transparent

 

Ovim povodom su se oglasili čelnici AEK-a koji su šokirani i zgađeni.

- AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje, makar i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu, što nema apsolutno nikakve veze sa istorijskim poreklom našeg udruženja, niti naravno sa onim za šta se ono zalaže od svog osnivanja - stoji u saopštenju.

Reakcija će biti brza, a krivac ekspresno kažnjen.

-Povodom konkretnog incidenta, AEK navodi da ovako neće ostati. Već pokrećemo akcije za dodeljivanje odgovornosti čak i za trenutnu, ponavljamo, sliku koja je s pravom uznemirila veliku masu naših navijača, koji su takođe oštro odbili. Odgovorne ćemo svakako pronaći i biće im trajno zabranjen ulazak na naš stadion - završavaju iz AEK-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading