ZAŠTO, BRAĆO, GRCI?! Srbiji zaboden nož u leđa

Autor:

Sport

06.10.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači AEK nas žestoko uvredili transparentom.

ZAŠTO, BRAĆO, GRCI?! Srbiji zaboden nož u leđa

Foto: Tanjug/AP

Grci su tradicionalno bratski srpski narod, ali nešto se, barem u jednom delu Grčke preko noći promenilo. Tačnije, bar kada su u pitanju navijači AEK koji su jasno poručili da nisu na našoj strani već na strani Albanaca, pa i kosovskih.

Naime, navijači žuto-crnih su na meču drugog kola Lige Evrope protiv Ajaksa razvili transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Albanija". Oni su na taj način narušili teritorijalni integritet Srbije u čijem je sastatu južna srpska pokrajina, ali nisu stali na stranu samoproglašenih vlasti u Prištini i uz tvrdnju da je to lažna država, već su otišli korak dalje i Kosovo pripojili Albaniji. Da skandal bude veći, Grčka ne priznaje lažnu državu već je za nju Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

 

 

Međutim, tu skandalu nije kraj ako se zna da su navijači AEK ne tako davno imali neprijateljski stav o Albaniji. O tome svedoči i transparent "Je*beš Albaniju" koji su tada razvijali.

Ali ni tu nije kraj. Transparent koji su razvili u četvrtak uveče direktno je napao jednog njihovog igrača. Naime, za AEK je gotovo ceo meč odigrao povratnik u srpsku reprezentaciju Mijat Gaćinović, pa mu sigurno nije bilo svejedno kada je pročitao transparent. A upravo je partijama za Atinjane Gaćinović pomogao klubu, ali i zaslužio da ga selektor Srbije Dragan Stojković Piksi opet pozove među "orlove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading