KAKAV ŠAMAR ŠVAJCARCIMA! Jang Bojs dobio ŽESTOKU kaznu pred dolazak na Marakanu! Uprava OGORČENA!

Autor:

Sport

04.10.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se nisu nadali.

KAKAV ŠAMAR ŠVAJCARCIMA! Jang Bojs dobio ŽESTOKU kaznu pred dolazak na Marakanu! Uprava OGORČENA!

Foto: Ap photo

Fudbaleri Jang Bojsa gostuju Crvenoj zvezdi (21.00, TV Arena Sport P1, RTS 1) u drugom kolu Lige šampiona, a pred dolazak na Marakanu u Bern je stigla jako loša vest.

Prethodnog vikenda švajcarski prvak je gostovao u Cirihu ekipi Grashopersa (0:1), a uoči ovog duela viđene su nemile scene. Ultrasi Jang Bojsa pokazali su nedolično ponašanje, dok su u večerašnjem rivalu Zvezde ogorčeni zbog kazne koju je dobio.

- Pred gostovanje Crvenoj zvezdi, Jang Bojs je sa samo 1:0 pobedio domaćine. Ali ono što se desilo van terena i dalje brine vlasti i navijače nekoliko dana kasnije. Pre i posle utakmice, neki od navijača Jang Bojsa koji su putovali počinili su ozbiljno nedolično stvari - prenose mediji u Švajcarskoj. 

Najvatrenije pristalice Jang Bojsa nanele su ogromnu štetu na autobusima Ciriške transportne kompanije (VBZ) u Cirihu i zapretili smrću vozaču autobusa. Pretili su policiji, napali su ih i gađali predmetima, među kojima je bila i zapaljena baklja.

Foto: www.profimedia.rs

 

Još uvek se čeka reakcija, za sada je poznato da će biti zatvorene tribine Zvezdinog rivala kada budu domaćini, ali se čekaju i druge kazne. U utorak će se oglasiti Konferencija direktora kantonalne pravde i policije (KKJPD), pa će i ona reagovati na nerede huligana.

Na predstojećem susretu dva kluba u Vankdorfu, 20. januara 2024, biće zatvoren sektor za navijače Berna.

Jang Bojsi su reagovali na ovu odluku zvaničnim saopštenjem. Ogorčeni su jer će tribina biti prazna, smatraju da je samo trebalo sankcionisati pojedince.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading