KAPA DOLE: Rekord će u petak biti izjednačen!

Autor: Tanjug

Sport

03.10.2023

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugotrajnost je njegov najveći kvalitet.

KAPA DOLE: Rekord će u petak biti izjednačen!

Foto: Tanjug/AP

Kajl Hajns i Vasilije Micić

Američki košarkaš Kajl Hajns, član Armanija, izjednačiće u petak rekord po broju utakmica u Evroligi, pošto će na večnoj listi stići Pauliusa Jankunasa koji ima 392 meča u elitnom takmičenju.

Kako je saopšteno na sajtu Armanija, Hajns (37) je do sad odigrao 391 utakmicu u Evroligi, kao član Olimpijakosa, moskovskog CSKA i Olimpije. Čak četiri puta je osvajao trofej u Evoligi, po dva puta sa Olimpijakosom i CSKA.

Amerikanac će usamljeni rekorder po broju utakmica u Evroligi postati 12. oktobra, kad će u Milanu Armani ugostiti Makabi.

Jankunas, koji će do petka biti rekorder Evrolige po broju odigranih mečeva, odigrao je 392 utakmice kao član Žalgirisa 18 sezona, dok je jednu sezonu u eliti igrao za moskovski Himki.

Karijeru je okončao 2022. godine, a poslednji meč u Evroligi mu je bio 3. aprila 2022. kad je u pobedi u Kaunasu nad Crvenom zvezdom postigao 13 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading