KAKAV ŠAMAR RUMUNIMA! Legenda Zvezde HIT odgovorom OBJASNILA ko je LEGITIMNI naslednik slavnog kluba!

Autor:

Sport

01.10.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni as Crvene zvezde ostavio naše severne komšije u čudu.

KAKAV ŠAMAR RUMUNIMA! Legenda Zvezde HIT odgovorom OBJASNILA ko je LEGITIMNI naslednik slavnog kluba!

Foto: Starsport

Dragiša Binić i Miodrag Belodedić

Obzirom da na tamošnjem jeziku Steaua znači "zvezda", Rumuni su na odgovor nekadašnjeg fudbalera crveno-belih bukvalno poludeli.

"Mile Srbin" je svojevremeno pokorio Evropu sa klubom iz Bukurešta 1986. godine, a pet sezona kasnije isto učinio i sa Zvezdom. Na pitanje novinara koja je prava Stetaua - FCSB ili CAS Steaua, on je kroz šalu odgovorio da je to Crvena zvezda iz Beograda.

Inače, Steaua je pre 12 godina, dobila zabranu od strane vojske da koristi to ime, kao i klupski grb, pa od tada postoje dva kluba - CSA Steaua i FCSB.

Republika

Foto: Starsport

 

Kontroverzni vlasnik Điđi Bekali promenio je ime najtrofejnijem rumunskom klubu iz "Steaua Bukurešt" u FCSB, a taj kolektiv je ostao najuspešniji u ovoj državi. Takođe, čelnici UEFA i dalje smatraju da je FCSB legitimni naslednik prave Steaue, šampiona Evrope iz 1986.

- Pitali su me koja je prava Steaua, CSA ili FCSB. U šali sam rekao da je prava Steaua Crvena zvezda Beograd. Bila je to šala. Morate da odete u Steauu i njih pitate. Kako je nastala Steaua Bukurešt? Kako je nastala CSA? Moraju da vam kažu čelnici kluba zašto je došlo do promene imena. Bili su generali, poručnici... Neka vam kažu zašto je promenjeno ime - rekao je Belodedić za portal "iAM Sport".

Podsetili su Rumuni da srpska prestonica ima Partizan i Crvenu zvezdu, koji funkcionišu bez problema.

- Ne znam koja je prava Steaua - CSA ili FCSB. Partizan iz Beograda je vojni klub, nije nestao, dalje je krenula i Crvene zvezda. Ovo se desilo samo namna. Zašto? Ne znam šta da kažem. Ne samo Stetaua nego i Rapid.  Imali smo sjajne klubove, ali ih više nema. Zašto smo došli u tu situaciju? To mogu da vam kažu samo ljudi koji su bili deo toga - istakao je Belodedić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading