ČELSIJEVIM "STRUČNJACIMA" VLAHOVIĆ PRESKUP: Bitno da su Kukurelja, Lavija i Kaisedo pun pogodak! ŠOK-OTKRIĆE direktora Juvea!

Autor:

Sport

30.09.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsurdna transfer-politika "plavaca"!

ČELSIJEVIM "STRUČNJACIMA" VLAHOVIĆ PRESKUP: Bitno da su Kukurelja, Lavija i Kaisedo pun pogodak! ŠOK-OTKRIĆE direktora Juvea!

Foto: www.profimedia.rs

Londonski Čelsi poslednjih godina, zapravo decenija, troši basnoslovne sume novca na pojačanja. Moralo je kad-tad da im se isplati, pa su naposletku uspeli da od prosečnog engleskog kluba stvore dvostrukog šampiona Evrope. 

Ipak, rasipnička transfer-politika, bilo u eri bivšeg predsednika Abramoviča ili aktuelnog Bolija, nije uvek davala rezultate. Takođe, ni procene oko tržišne vrednosti pojedinih fudbalera sportskom sektoru nisu bile jača strana u iks slučajeva. A, potvrda toga je izjava sportskog direktora Juventusa Kristijana Đuntolija, koji je za italijanske medije otkrio da je klub letos vodio intenzivne pregovore sa Čelsijem oko Dušana Vlahovića. Kao što je poznato, Srbin je bio velika želja trenera "plavaca" Maurisija Poketina, ali se ispostavilo da je prepreka bila "preveliko" obeštećenje pošto je Juventus zahtevao između 70 i 80 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP

PRECENJEN: Kaisedo od 116 miliona evra

- Istina je da smo dobili zvaničnu ponudu Čelsija za Dušana Vlahovića, ali jednostavno, nije bila dovoljna. Bili smo spremni da prihvatimo transfer u slučaju značajne ponude, ali Čelsi je nikada nije povisio, a ideja o zameni za Lukakua je takođe propala - rekao je Đuntoli. 

Prosto da čovek ne poveruje da je kamen spoticanja bilo "tričavih" 70.000.000 evra za jednog od najboljih napadača na svetu, još u cvetu mladosti. Još kada se uzme u obzir koga su sve doveli u poslednjih nekoliko sezona, odnosno koliko su precenili pojedine fudbalere, Đuntoli nam je zapravo izneo šokantno otkriće. 

Samo ove sezone na pojačanja su potrošili gotovo 500 miliona evra, a najskuplje su platili zadnjeg veznog iz Brajtona, Ekvadorca Mojzea Kaiseda - 116 miliona evra. Romeo Lavija iz Sautemptona, takođe zadnji vezni, koštao ih je 62,5 miliona evra, a da pritom nije odigrao ni minut u tekućoj sezoni. Vlahović je samo osam miliona skuplji. Kakav apsurd!

Avaj, prošle sezone su baš preterali. Više od 600 miliona evra otišlo je na nove fudbalere, a da ništa nisu osvojili. Enzo Fernandez jeste klasa, ali koštao ih je 121 milion evra bez bonusa. Dakle, skoro duplo više od Dušana. Štoper Vesli Fofana stajao je 80 miliona, odigrao je 22 utakmice lane, dok je recimo levi bek Mark Kukurelja od abnormalnih 65 miliona evra odigrao samo 180 minuta ove sezone. Precenjeni Mihajlo Mudrik, Ukrajinac koji je došao iz Šahtjora, plaćen više od 100 miliona, proveo je više valjajući se po terenu nego što je doprineo rezultatima svog tima.

Kada bi zagrebali još dalje pronašli bi na desetine primera Čelsijeve sumanute transfer politike, koja je u slučaju Dušana Vlahovića, nesumljivo, ispala smešna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading