ZELENSKI ODLUČIO! Legendarni fudbaler postao savetnik predsednika Ukrajine!

Autor:

Sport

27.09.2023

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima novu funkciju.

ZELENSKI ODLUČIO! Legendarni fudbaler postao savetnik predsednika Ukrajine!

Foto: Ap photo

Legendarni fudbaler Andrej Ševčenko imenovan je za slobodnog savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Takvu informaciju objavio je sajtu kancelarije predsednika te države, a preneli su je i brojni ukrajinski portali. Jedan od njih je i ukrajinska "Pravda" koja donosi ovu informaciju, a ono što je primetno jesta da nije navedena jasna funkcija koju će imati bivši fudbaler.

Treba podsetiti da je u avgustu 2022. godine kancelarija Zelenskog je, kao odgovor na zahtev publikacije Ukrajinska pravda, izvestila da Volodimir i rukovodstvo njegove kancelarije imaju 46 stalnih i slobodnih savetnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kada se uporedi sa prethodnom godinom, broj savetnika se povećao za sedam članova.

Ševčenko je legenda svetskog fudbala. Istakao se partijama i golovima u Dinamu iz Kijeva i Milanu, s kojim je osvojio Ligu šampiona 2003, dok je godinu dana kasnije proglašen za najboljeg igrača Evrope. Nastupao je tri godine za premijerligaša Čelsi, u koji je stigao 2006. sa San Sira.

U trenerske vode uplovio je 2016. godine, kada je preuzeo nacionalni tim Ukrajine i vodio ga do 2021, da bi poslednji njegov klub bio italijanska Đenova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading