NAVIJAČI SU BAŠ BESNI! Poznato kada se NASTAVLJA derbi Ajaks - Fejenord! Igraće se pod POSEBNIM uslovima!

Autor:

Sport

25.09.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica je prekinuta zbog divljanja domaćih pristalica.

NAVIJAČI SU BAŠ BESNI! Poznato kada se NASTAVLJA derbi Ajaks - Fejenord! Igraće se pod POSEBNIM uslovima!

Foto: printscreen/TWitter

Fudbalski savez Holandije (KNVB) saopštio je danas da će prekinuti meč šestog kola nacionalnog prvenstva između Ajaksa i Fejenorda biti nastavljen u sredu, 27. septembra od 14 časova na "Johan Krojf areni", ali bez prisustva navijača.

Derbi između "kopljanika" i tima iz Roterdama prekinut je juče u 55. minutu zbog incidenata koje su izazvali navijači domaćeg tima.

Fejenord je vodio 3:0 u Amsterdamu, a pristalice Ajaksa su ubacivale baklje i tvrde predmete na teren.

U saopštenju se navodi da je Odbor za fudbalsko takmičenje (KNVB, ECV i CED) odlučio da se meč nastavi od 55. minutu, pošto je osnovni princip da holandsko prvenstvo mora da bude što regularnije i da se pobednik odluči na terenu.

Republika

Foto: Tanjug AP

fudbaleri Ajaksa

Termin nastavka meča dogovoren je sa gradskim vlastima Amsterdama. Odloženi susret trećeg kola holandskog prvenstva između Ajaksa i Volendama, koji je trebalo da bude odigran 27. septembra, pomeren je za neki drugi termin.

Međutim, Ajaks je saopštio da se ne slaže sa odlukom čelnika KNVB da meč sa Fejenordom bude nastavljen u sredu.

U taboru "kopljanika" tvrde da bi ovaj duel trebalo da bude odigran najranije tokom prve nedelje novembra. Takođe, čelnici kluba iz Amsterdama su najavili žalbu protiv odluke KNVB-a.

Na tabeli holandskog šampionata, Fejenord je trenutno na četvrtoj poziciji s 11 bodova i ima četiri poena manje od vodećeg PSV Ajndhovena.

Ajaks je upisao najgori start u istoriji kluba, pošto je u četiri utakmice upisao samo jednu pobedu, uz dva remija i poraz, pa je na očajnom 14. mestu sa samo pet bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading