LUDILO U LONDONU! Spektakularan derbi Arsenala i Totenhema! "Galebovi" lete ka Ligi šampiona! Nesuđeni "orao" dao AUTOGOL! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.09.2023

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala i Totenhema rezmizirali su 2:2 (1:1) u 6. kolu Premijer lige.

LUDILO U LONDONU! Spektakularan derbi Arsenala i Totenhema! "Galebovi" lete ka Ligi šampiona! Nesuđeni "orao" dao AUTOGOL! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sve ono što čini fudbal zanimljivim, doneo je derbi severnog Londona, između Arsenala i Totenhema.

Iako su "tobdžije" slovile za blagog favorita, na terenu se to nije videlo, pa su "pevci" zadovoljniji napustili Emirate, sa velikim bodom u džepu - 2:2 (1:1).

Izgledalo je da će izabranici Mikela Artete lagano doći do pobede, pošto je u 26. minutu Kristijan Romero poslao loptu u svoju mrežu, posle silovitog udarca Bukaja Sake, ali je pogodak pripisan najboljem igraču Arsenala, pa je na semaforu stajalo 1:0.

Ipak, u finišu prvog poluvremena, Totenhem je stigao do izjednačenja protiv Sona, koji je maestralno odreagovao u 42. minutu na dodavanje Medisona i kao na malom fudbalu smestio loptu iza golmana Raje - 1:1.

Foto: Tanjug/AP

 

Tek što je počeo drugi deo, Saka je još jednom bio precizan, posle udarca s "bele tačke", pošto je tragičar Romero ponovo bio krivac, jer je loptu zahvatio rukom u šesnaestercu. Reagovao je VAR, pa je Arsenal dobio šansu da opet povede. Nije je propustio - 2:1.

Samo 60 sekundi trajala je radost domaćih, jer je već u narednom napadu junak utakmice Son postigao svoj drugi gol u ovoj utakmici, postavivši ispostavilo se, konačnih 2:2.

Pokušavao je Arsenal do kraja da dođe do trećeg pogotka, ali se gost odbranio i preživeo najveći ispit od početka sezone, zadržavši oreol nepobedivosti. Oba tima su trenutno na četiri pobede i dva poraza, te dele četvrtu i petu poziciju.

Liverpul se mučio protiv Vest Hema, međutim, na kraju su izabranici Jirgena Klopa upisali novi trijumf i savladali "čekićare" s 3:1.

Mohamed Salah je doveo "redse" u vođstvo iz penala na isteku 16. minuta, ali je Boven izjenačio na asistenciju Cufala u samom finišu prvog dela.

U nastavku je Darvin Nunjez u 60. minutu vratio prednost domaćinu, da bi Žota u 85. postavio konačan rezultat.

Čelsi je priredio neprijatno iznenađenje svojim navijačima i izgubio kod kuće od Aston Vile golom Olivijea Votkinsa, a "plavci" su meč završili s desetoricom, pošto je Gusto zaradio isključenje u 58. minutu. 

Brajton se ne šali! "Galebovi" su došli do pete pobede u šest mečeva, ovog puta protiv Bornmuta 3:1, iako su gosti poveli u 25. minutu preko Solankea.

Izjednačenje domaćinu doneo je nesuđeni reprezentativac Srbije Miloš Kerkez, koji nastupa za mađarsku selekciju, autogolom u drugom minutu nadoknade prvog dela.

Već na startu drugog poluvremena, Mitoma je preokrenuo rezultat u korist Brajtona (2:1), dok je konačnih 3:1 postavio isti igrač svojim drugim golom u 77. minutu.

"Galebovi" su trenutno treći s 15 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Liverpula, a tri koraka zaostatka za šampionom i liderom Mančester sitijem. Bornmut je ostao na 17. poziciji sa samo tri poena.

PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Kristal Palas - Fulam 0:0

Luton - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Moris 65p - Neto 50/

Mančester Siti - Notingem Forest 2:0 (2:0)

/Foden 7, Haland 14/

Brentford - Everton 1:3 (1:1)

/Jensen 28 - Dukure 6, Tarkovski 67, Kalvert Luin 71/

Barnli - Mančester Junajted 0:1 (0:1)

/Bruno Fernandes 45/

Nedelja

Arsenal - Totenhem 2:2 (1:1)

/Romero ag 26, Saka 54 - Son 42, 55/

Brajton - Bornmut 3:1 (1:1)

/Kerkez ag 45+2, Mitoma 46, 77 - Solanke 25/

Čelsi - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Votkins 73/

Liverpul - Vest Hem 3:1 (1:1)

/Salah pen 16, Nunjez 60, Žota 85 - Bouven 42/

Šefild Junajted - Njukasl (17:30)

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading