ZVEZDA IDE MEČKI NA RUPU: Ovo je ŠOKANTNO, isplivao ZABRINJAVAJUĆI podatak pred duel sa najjačim timom na svetu

Autor:

Sport

18.09.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Baraka Bahara moraju da promene istoriju, ili im se crno piše protiv Mančester sitija.

ZVEZDA IDE MEČKI NA RUPU: Ovo je ŠOKANTNO, isplivao ZABRINJAVAJUĆI podatak pred duel sa najjačim timom na svetu

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde idu mečki na rupu. Izabranici Baraka Bahara gostovaće sutra Mančester sitiju u prvom kolu G grupe nove sezone Lige šampiona, a osim što će igrati protiv branioca "ušatog pehara" i najjačeg tima današnjice, igraće i protiv tradicije.

Zvezda je do sada odigrala ukupno 22 meča protiv engleskih klubova i ima negativan skor od sedam pobeda, šest remija i devet poraza, uz negativnu gol-razliku 18:33. Međutim, ta slika je još neprijatnija ako se gledaju samo dueli na Ostrvu, jer su crveno-beli u prošlosti izvlačili prosek na svojoj Marakani.

Naime, crveno-beli su samo jednom u istoriji uspeli da slave u Engleskoj i to pre ravno pola veka. Bilo je to u sezoni 1973/74. u osmini finala takmičenja čiji je naslednik Liga šampiona, kada je Zvezda slavila sa 2:1 protiv Liverpula, a isti rezultat je prethodno bio i u Beogradu. Tada su golove za crveno-bele dali Vojin Lazarević i Slobodan Janković.

Sve ostale mečeve srpski klub je izgubio ili igrao nerešeno na Ostrvu. Koliko Zvezdi ne leže ekipe iz Premijer lige svedoči to što je poslednji put gol na Ostrvu dala pre 23 godine! Bilo je to u Lesteru 14. septembra 2000. godine u okviru prvog kola UEFA Kupa. Tada je precizan bio Milenko Aćimović u prvom minutu, što je bilo dovoljno za veliki remi protiv Lestera (1:1). Kasnije je Crvena zvezda u Beču potvrdila plasman dalje slavivši sa 3:1.

Na svim ostalim susretima u Engleskoj Zvezda je ostajala kratkih rukava, a neretko je doživljavala debakl. Totenhem je razmontirao Zvezdu u grupnoj fazi Lige šampiona pre četiri sezone slavivši kod kuće sa 5:0, dok je na Marakani bilo 4:0 za "pevce". U sezoni 1972/73 crveno-beli su puno bolje prošli - tamo su poraženi sa 2:0, dok su kod kuće slavili sa 1:0.

Pomenuti Liverpul je slavio sa 4:0 u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2018/19, a onda ih je Milan Pavkov razbio u Beogradu sa dva gola (2:0).

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Firmino daje vodeći gol u pobedi sa 4:0

Četiri meča odigrala je Zvezda i sa Arsenalom i interesantno ima dva remija u gostima (0:0 u Ligi Evrope u sezoni 2017/18, te 1:1 u sezoni 1978/79), dok je kod kuće imala po pobedu i poraz sa po 1:0.

Sa Mančester junajtedom Zvezda je odigrala tri meča i dva puta je poražena na Old Trafordu. Prvi put je to bilo u sezoni 1958/59 (2:1), u Beogradu je bilo 3:3, a drugi put u Superkupu Evrope u šampionskoj sezoni 1991. kada je bilo 1:0 za četu ser Aleks Fergusona. 

Slavio je kod kuće i Vulverhempton u sezoni 1959/60, dok je u Beogradu bilo 1:1. I Vest Bromič Albion nije savladan u gostima (1:1), dok je u Beogradu Zvezda slavila sa 1:0 u sezoni 1978/79.

Igrala je Zvezda još sa Boltonom, ali samo kod kuće i poražena je sa 1:0.

Imajući sve ovo u vidu, na izabranicima Baraka Bahara je "sitnica", da pokušaju da ispišu istoriju protiv prvaka Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading