PARTIZAN PO NAVICI! Crno-beli već TREĆI PUT ove sezone "iz dvojke u keca"! Ovo su NAJSVEŽIJI primeri, a tu je i EPSKI meč sa Zvezdom! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.09.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli savladali Radnik iz Surdulice.

PARTIZAN PO NAVICI! Crno-beli već TREĆI PUT ove sezone "iz dvojke u keca"! Ovo su NAJSVEŽIJI primeri, a tu je i EPSKI meč sa Zvezdom! (VIDEO)

Foto: starsport

Fudbaleri Partizana upisali su novu, petu, prvenstvenu pobedu, savladavši Radnik u Humskoj rezultatom 3:2 (0:2).

Ovim trijumfom, izabranici Igora Duljaja su, prvi put posle godinu i po dana, preskočili najljućeg rivala Crvenu zvezdu, koja se sada nalazi na trećem mestu superligaške tabele.

Nije utakmica protiv Surduličana, međutim, prva u ovoj sezoni koju crno-beli rešavaju posle spektakularnih preokreta, već, verovali ili ne, treći!

Partizan je do premijernog trijumfa u sezoni, kod kuće, na domaćoj sceni stigao protiv Radničkog 2:1 (0:1). Vodile su Nišlije golom Sava Petrova, da bi Duljajev tim u finišu golovima Ksandera Severine i Bibrasa Natha (iz penala), "probili led" i upisali tri boda.

Samo tri nedelje kasnije, u šestom kolu Superlige Srbije, "parni valjak" se nalazio pred ambisom na gostovanju debitantu IMT. Vodili su "traktoristi" s 2:0, golovima Nikole Vukića (5.) i njegovog imenjaka Kodžića u 56. minutu, da bi u preostala 34 Partizan dao tri pogotka i nastavio pobednički niz.

Ponovo je Izraelac izveo sigurno najstrožu kaznu i izjednačio na 2:2 u poslednjim sekundama, pre njega je Saldanja smanjio rezultatski zaostatak na 1:2, a u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena Nemanja Nikolić naneo poraz domaćinu (2:3). 

Treba podsetiti da je, pre Radnika, koji je takođe rešen u sudijskoj nadoknadi, golom Batha iz penala u 90+8. minutu, i prethodnih godina igrao "utakmice za infarkt", u kojima su grobari "grickali nokte".

Inače, dva puta je takav scenario viđen u okršajima s Novim Pazarom. Tačno pre deceniju, Partizan je u sastavu: Ž. Živković - Aksentijević, Ostojić, Obradović, Gulan – Jojić, Đemba Đemba (75. Ilić) – Grbić (58. Luka), Ninković (46. Kojić), Malbašić, A. Mitrović, u Humskoj odigrao "iz keca u dvojku" i "sedam plus" s ovim rivalom.

"Parni valjak" je slavio 4:3 (1:2), te 2013. godine, a dvostruki strelac bio je srpski rekorder po broju golova Aleksandar Mitrović. Osim njega, mrežu Pazaraca tresao je i Miloš Jojić, dok je autogol vredan pobede dao Mutavdžić u 88. minutu.

Nepune četiri godine kasnije, kraj Jošanice 2017. Novi Pazar je izgubio od crno-belih 1:3 (1:0) u još jednom preokretu. Marković je već u trećem minutu doveo domaćina u vođstvo, da bi u nastavku Uroš Đurđević, Leonardo i Jevtović doneli potpuni rezultatski preokret.

Inače, jedini večiti derbi koji je odigran "iz dvojke u keca", bio je 143. okršaj Crvene zvezde i Partizana, u kome "parni valjak" nije uspeo da izbegne poraz iako je dva puta vodio 3:2 (1:2). Vođstvo crno-belima doneo je već pomenuti Mitrović, izjednačio je Filip Kasalica, a do poluvremena Milan Jovanović autogolom doneo prednost klubu iz Humske.

U nastavku, međutim, Zvezda je preokrenula golovima Luke Milivojevića i sadašnjeg trenera omladinaca Nenada Milijaša, pa je na kraju imala razlog za slavlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading