REVOLUCIONARNA IDEJA U KATALONIJI: Slavna Barselona navijačima prodaje - travu!

Autor:

Sport

08.09.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene su pristupačne i za svačiji džep.

REVOLUCIONARNA IDEJA U KATALONIJI: Slavna Barselona navijačima prodaje  - travu!

Foto: Tanjug/AP

Stadion Kamp Nou

Fudbaleri Barselone u narednom periodu domaće mečeve igraće na stadionu Monžuik, bivšem domu gradskog rivala Espanjola, pošto se čuveni Kamp Nou renovira.

Nesumljivo da će "blaugrani" tokom šminkanja svog velelepnog stadiona nedostajati brojni komercijalni prihodi, pa na sve načine pokušava da to nadomesti. Neki će reći revolucionarna ideja, drugi će se pak podsmevati, međutim, čelnici katalonskog giganta došli su na nesvakidašnji potez u nameri da popune klupsku, koja, ruku na srce, poslednjih nekoliko godina ima sve više izdataka. 

Naime, kako prenose španski mediji, Barselona je u okolini stadiona počela prodaju komada travnate površine Kamp Noua kao suvenire. I to sa garancijom! U klupskim prodavnicama kupci dobijaju neku vrstu sertifikata, overenog čak i kod notara, što predstavlja garanciju da se radi o autentičnoj travi sa legendarnog stadiona. Cene su pristupačne i za svačiji džep, pa ko voli nek izvoli. Komadi terena koštaju od 20 do 50 evra, dok onlajn-prodavnica nudi površinski veće kvadrate uz koje će navijači za sumu od 80 do 420 evra dobiti i maketu stadiona.

 

 

"Blaugrana" zapravo nije jedini klub koji se odlučio na ovaj potez. Prethodno je tome pribegao i Atletik Bilbao pošto je komade travnate podloge svog San Mamesa prodavao za 40 evra. Takođe, Atletiko Madrid je prilikom selidbe na moderni Vanda Metropolitano rešio da unovči delove terena bivšeg stadiona "Visente Kalderon", pa je travu prodavao od 10-95 evra u zavisnosti od veličine komada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading