ODLAZAK VELIKANA: Fudbalska SUPERZVEZDA ZAVRŠAVA KARIJERU!

Autor:

Sport

29.08.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je prerano.

ODLAZAK VELIKANA: Fudbalska SUPERZVEZDA ZAVRŠAVA KARIJERU!

Foto: Tanjug/AP

Bivši dugogodišnji kapiten fudbalske reprezentacije Belgije i zvezda Real Madrida i Čelzija Eden Azar (32) odlučio je da završi profesionalnu karijeru.

 

 

Mnogobrojne ponude klubova su stigle na adresu fenomenalnog veznjaka, ali ga ni jedna nije zadovoljila, te je on odlučio da je nakon raskida ugovora sa Real Madridom dosta.

Učestale povrede uticale su na ovu odluku, mučio se "čarobnjak" iz Belgije u nekoliko prethodnih godina i bio više na klupi i tribinama nego na terenu, tako da je i definitvno kraj.

Eden Azar  je karijeru započeo u francuskom Lilu, odakle je 2012. godine prešao u Čelzi. Upravo je u londonskom klubu igrao najbolji fudbal. Na 245 utakmica postigao je  85 pogodaka, a fenomenalne partije preporučile su ga Realu, koji ga je kupio 2019. godine.

U dresu "kraljevskog kluba" usledio je najteži period u karijeri, upisao je svega 54 nastupa, a mrežu protivnika zatresao je 4 puta.

Za reprezentaciju Belgije odigrao je čak 126 mečeva uz 33 gola.

U vreme svoje najbolje forme Eden Azar je bio najbolja "desetka" na svetu i uz Kristijana Ronalda i Lionela Mesija jedan od najboljih igrača svog vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading