PARTIZANE, SAMO OVAKO ĆEŠ IZBACITI DANCE! Oni znaju kako se pobeđuje Nordsjeland i savetuju crno-bele

Autor:

Sport

22.08.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštački teren može predstavljati problem "parnom valjku" u Danskoj, ali isti rival je već savladan na njegovom stadionu, kao i u Humskoj.

PARTIZANE, SAMO OVAKO ĆEŠ IZBACITI DANCE! Oni znaju kako se pobeđuje Nordsjeland i savetuju crno-bele

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana gostovaće u četvrtak (18.30) Nordsjelandu u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija u meču od kojeg im možda zavisi cela sezona. Izabranici Igora Duljaja su se provukli kroz iglene uši u prethodnoj rundi protiv azerbejdžanskog Sabaha, ali zbog trijumfa na penale sa mnogo više optimizma putuju u Dansku.

Biće to duel starih poznanika jer su se crno-beli i Nordsjeland već sastajali u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezoni 2018/19 i tada su izabranici Zorana Bate Mirkovića upisali duplu pobedu u trećem kolu kvalifikacija. I tada se prvo igralo u Danskoj gde je "parni valjak" slavio sa 2:1 golovima Rikarda Gomesa i Gorana Zakarića. U revanšu u Beogradu bilo je 3:2 za Partizan, a na semaforu su se kod domaćina upisali Nemanja G. Miletić, Marko Janković i Svetozar Marković. Sveta je i sada u sastavu, baš kao Danilo Pantić i Nemanja Nikolić.

Uz njih trojicu pre pet sezona su u klubu bili i Milan Lola Smiljanić, koji je ulazio u igru u oba susreta, kao i golman Filip Kljajić koji je sa klupe bio podrška Vladimiru Stojkoviću na golu i drugovima. On su u razgovor za Republiku poslali podršku Duljajevim momcima i dali im zlata važne savete.

Foto: InstagramPrintscreen

Uvek uz Partizan - Milan Lola Smiljanić

- Izbacivanje Nordsjelanda i ulazak u grupnu fazu Lige konferencija je veoma važno kako bi Partizan uplovio u mirnu luku posle svega što se izdešavalo. To takmičenje možda nije atraktivno ljudima, ali finansijski i organizaciono puno znači. Zato momci već u Danskoj moraju da idu na pobedu, da odigraju muški i da odgovore na sve izazove i da obezbede mirniji revanš u Beogradu pred svojim navijačima. Partizan je znatno iskusnija ekipa, dok se Danci oslanjaju na mladost. Moraju se sprečiti brze igrače Nordsjelanda - počeo je priču Lola, pa se prisetio dvomeča od pre pet sezona i posavetovao crno-bele na šta moraju da obrate posebnu pažnju.

- Odlično se sećam te utakmice u Danskoj. Igrali su veoma brzo na veštačkoj podlozi. Ona može da predstavlja problem, ali ne sumnjam da su momci trenirali na veštačkom terenu na Teleoptiku. Nordsjeland je navikao na takve uslove, ozbiljna su ekipa, ali ako Partizan bude pravi pobedu ne dovodim u pitanje. Očekujem puno od Saldanje, kao i svi. Dečko igra dosta drugačiji fudbal, to se do sada nije viđalo u Partizanu. Ide u prostor, nudi se, zna fudbal i može da parira mladim igračima Nordsjelanda. S druge strane, voleo bih da Dača Pantić dobije šansu i da zablista - dodao je pomoćni trener OFK Beograda.

Slično Smiljaniću razmišlja i Kljajić. On je dvomeč sa Nordsjelandom presedeo na klupi zbog odličnog Vladimira Stojkovića, ali je baš zbog toga dobro sagledao atmosferu u Danskoj kakva se i sada može očekivati.

Foto: Starsport

Filip Kljajić

- Partizan se uzdigao, napravio je dobru ekipu. Gledam ih redovno, izgledaju mi dobro i zato verujem da će biti favoriti. Saldanja, Severina, Natho, Menig, sve su to igrači koji jednim potezom mogu da reše meč. Partizan je bolji tim i verujem da će ostvariti pobedu. Izgledaju dobro u tranziciji, napad je raspucan, a odbrana sve bolja - rekao je Kljajić, pa se našalio na račun toga što je njegov kolega Aleksandar Jovanović bio heroj protiv Sabaha odbranivši peti penal i to u dva navrata:

- Rekao sam ko bi voleo da bude junak, da reši meč Nemojte momci da golman ponovo bude heroj. Nek se sada malo odmori, a to će značiti da Danci neće imati puno šansi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading