LEONARDO IMA NOVI KLUB! Doveo ga bivši Zvezdaš kojem je u sećanju ostala 2017. i poraz od Voždovca

Autor:

Sport

21.08.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadam se da će se brzo vratiti u takmičarski ritam, kaže sportski direktor malteškog kluba.

LEONARDO IMA NOVI KLUB! Doveo ga bivši Zvezdaš kojem je u sećanju ostala 2017. i poraz od Voždovca

Foto: FK Partizan

Leonardo

Miljenik navijača Partizana Leonardo da Silva Souza (31) ima novi klub! Brazilski fudbalski virtuoz u ponedeljak je potpiso ugovor sa FK Balzan sa Malte.

Zanimljivo, u tu egzotičnu zemlju doveo ga je bivši zvezdaš. U pitanju je sportski direktor Balzana Vladimir Simović, koji je svojevremeno skaut Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Simović je pomenutu funkciju u stručnom štabu crveno-belih obavljao u sezoni 2016/2017, kada je Leonardo blistao na superligaškim terenima. Brazilac je tada bio jedan od najboljih fudbalera Partizana u preokretu na tabeli i osvajanju poslednje šampionske titule u Humskoj.

Nadam se da će se Leonardo brzo vratiti u takmičarski ritam i pomoći nam da i ove godine obezbedimo vizu za Evropu. Leta 2023, u prvom kolu, iznenadili smo i izbacili Domžale i u drugom ispali od beloruskog Nemana - kaže Simović za Sportklub i dodaje:

- Sećam se odlično sezone 2016/2017, moje poslednje u Zvezdi, na poziciji skauta. Čuveni poraz na krovu TC Stadion, protiv Vozdovca, i titula u Humskoj. Poslednji put do sada, na moju sportsku sreću. Istog leta došao sam na Maltu, preuzeo brigu o Balzanu kao sportski direktor".

Baš tog leta 2017. dres crveno-beli dres Balzana nosio je Leonardov stariji brat Alan.

- Fudbalski svet, koliko god veliki bio, ukršta mnoge puteva. Tačno šest sezona kasnije, Leonardo de Souza, braniće crvene boje Balzana. Iz poštovanja prema Partizanu želeo je da se slika sa rezervnom, crnom, garniturom - zaključuje Vladimir Simović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading