LEGENDA PARTIZANA GRMI: Samo decu na tribine, NIJE VAZURA CENTARFOR, a Vučela DESNI BEK

Autor:

Sport

18.08.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parola uprava napolje nije prava".

LEGENDA PARTIZANA GRMI: Samo decu na tribine, NIJE VAZURA CENTARFOR, a Vučela DESNI BEK

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za grupe u Ligi konferencija eliminisao Sabah posle penala (5:4) zahvaljujući golmanu Aleksandaru Jovanoviću, koji je u oba meča (2:0, 0:2) bio najbolji akter kod crno-belih.

U revanšu u četvrtak u Humskoj odbranio je jedanaesterac u petoj seriji i doneo "parnom valjku" plasman u plej-ofu, gde će odmeriti snage s danskim Nordsjeladom (24. i 31. avgust). Jovanovića je tim povom pohvalio Ivan Ćurković, počasni predsednik i golmanska legenda Partizana.

- Pokazao je Jovanović u ove dve utakmice da je sjajan. U odlučujućim momentima pokazao je nešto što spasava klub i ekipu. To su veština i znanje. Pokazao je to u Humskoj i na gostovanju. Odbranio je odlučujući penal u najbitnijem momentu i veliko bravo za Jovanovića - kaže Ćurković za Republiku i saglasan je da bi rođeni Nišlija u perspektivi mogao da konkuriše i za reprezentaciju Srbije uskoliko nastavi u istom ritmu:

Foto: Starsport

LEGENDA CRNO-BELIH: Ivan Ćurković

- Zašto da ne, ali to od selektora zavisi. Vidim u njemu kvalitet, samo treba da nastavi ovako, biće još međunarodnih utakmica na kojima će moći da potvrdi da je dobar golman. Partizan zapravo ima sva tri dobra golmana, ali je Jovanović pokazao da je prva opcija. Mladi Popović prethodno bio je dobar, ali mu treba vreme i iskustvo. Veliko bravo za kompletan tim, trenera Duljaja koji ga je oformio i koji se mora istrpeti.

Crno-beli su prvi put u istoriji nakon dva gola deficita iz prvog meča uspeli da eliminišu rivala.

- Publika mnogo znači. Fudbal se igra zbog publike, nije za džabe ona stara deviza. Bilo je izuzetno popunjeno u četvrtak i na fin način raspoređeno. Sjajno je što Partizan dovodi decu iz svojih škola fudbala da popune tribine, kao i onima koji rade u klubu. To je dobar potez! To je možda i najveći utisak, dolazak dece. Deca bez loše namere dolaze na stadion, vole Partizan. Ta deca ne razumeju kada ovi neki skandiraju uprava napolje. Njima je to smešno. Vidim da je publika sa juga sada bila na zapadnoj tribini, a kada govore uprava napolje Partizan baš tada daje gol. Izgleda da to motiviše fudbalere, kao da tu parolu oni na terenu drugačije shvataju - dodaje.

Republika

Foto: Starsport

VOLE KLUB: Mladi navijači Partizana

Protivi se načinu na koji deo publike iskazuje nezadovoljstvo.

- Moraju se neke stvari razdvojiti. Rezultat prave isključivo igrači i stručni štab. Ne mogu ja biti odgovoran, ne može ni Vučela. Upravni odbor je tu da obezbedi plate, uslove za rad, nešto što je jako bitno i tiče se fudbalskog terena. Važno je da su plate na vreme i da su igrači zadovoljni, da imaju dobre uslove za trening, putovanja... E, to je posao upravnog odbora. Ne može se tu mešati. Ne može Vazura da bude centarfor ili Vučela da igra beka. Oni imaju drugog posla, mnogo troškova treba pokriti. Nego, takve stvari se dešavaju godinama unazad. Parola uprava napolje nije prava. Uprava je izašla u susret i obezbedila popularne cene karata - zaključio je Ivan Ćurković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Leon

24.09.2023 08:31

E jesi se rasprdeo! Svaka ti čast. Ta uprava je dovela klub u bezizlasnost. Dugovi nikad veći, igrače beže iz kluba( i klinci i stranci) baš znog neispunjenih obaveza, rezultati nikad lošiji. Navijači ne dplaze na stadion. E moj počasni(mislim da si ovu titulu dobio ne toliko zasluženo) mora da je za sve kriv komšija Pera!