ŠAMPION EVROPE IMA NOVOG SELEKTORA: Spaleti MENJA Manćinija!

Autor:

Sport

18.08.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije se dugo čekalo na reakciju.

ŠAMPION EVROPE IMA NOVOG SELEKTORA: Spaleti MENJA Manćinija!

Foto: Tanjug/AP

Lućano Spaleti

Lućano Spaleti će postati novi selektor fudbalske reprezentacije Italije, nakon što je Roberto Manćini podneo ostavku na to mesto prošle nedelje.

Ugovor izmežu Lućana i FS Italije će biti potpisan na tri godine, a ostali detalji nisu poznati.

Zvanično predstavljanje biće u subotu, a konferencija za medije u ponedeljak.

Spaleti je Napoliju prošle godine doneo Skudeto koji je klub podvo Vezuva čekao preko tri decenije, a onda je odlučio da napusti kormilo.

Predsednik Napolitanaca Aurelio De Laurentis je napravio klauzulu u ugovoru Italijana po kojoj bi bilo koji klub ili savez koji se odluči da ga angažuje do juna 2024. godine morao da plati Napoliju odštetu u iznosu od tri miliona evra, tako da ostaje da se vidi do kakvog je dogovora došlo sa čelnicima nacionalnog saveza.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roberto Manćini

 

Što se Roberta Manćinija tiče, najveći uspeh sa selekcijom Italije, kao trener, ostvario je na EURU 2020. kada su njegovi izabranici u finalu savladali Englesku i tako na Vembliju stigli do titule prvaka Evrope.

Ipak, sreća im je posle toga okrenula leđa, pa Italijani nisu uspeli da se kvalifikuju za Svetsko prvenstvo u Kataru, uprkos tome što su bili šampioni Evrope, a na putu do Mundijala ih je zaustavila Severnas Makedonija, koja im je nanela šokantan poraz u Palermu (1:0).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading